Cami Hayatın İçinde, Hayat Caminin İçinde

Başkan Aygün Paneli Takip Etti

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ülke genelinde 1-7 Ekim tarihleri arasında düzenlenen etkinliklerle kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın bu yılki teması, “Cami ve Hayat” olarak belirlenmişti. Hafta kapsamında Derince’de de bir dizi program düzenlendi. Camiler ve Din görevlileri Haftası kapsamında Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde gerçekleşen “Cami Hayatın İçinde, Hayat Caminin İçinde” konulu paneli, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Derince İlçe Müftüsü Mecit Amil, din görevlileri ve vatandaşlar yoğun bir katılımla takip etti.

Panelistlerden Önemli Bilgiler

Prof. Dr. Yusuf Ziya Keskin’in moderatörlüğünde gerçekleşen panele konuşmacı olarak katılan isimlerden Doç. Dr. M. Fatih Genç ‘Dini danışmanlık ve manevi bakım açısından camiler ve din görevlileri’ konusunda önemli bilgiler verirken Dr. Bahattin Turgut da ‘Din görevlisi ile cemaat arasındaki iletişim’ konusuna vurgu yaptı. Panelistlerden Dr. Metin Pay, ‘cami ve ahlak’ konusunda bilgilendirmede bulunurken, Dr. Hüseyin Okur ise ‘İslam hukukuna göre camilerin imarı’ ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.