CAMİLER FEDERASYONU’NDAN DOĞAN’A ZİYARET

Kurucu Başkanlığını Yüksel Özdemir’in yaptığı Kocaeli Camileri ve Kur’an Kursları Dernekleri Federasyonunun ziyareti oldukça sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşti. Yüksel Özdemir, Başkan Doğan’a federasyonu kurmaktaki amaçlarını anlatarak”  cami ve Kur’an kurslarında birlik ve beraberliği sağlamak, yapılan yardımların koordinasyonunu sağlamak için böyle bir girişim içinde olduk” dedi.

 

CAMİLER, BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

 

 Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Doğan “ camilerimiz bizim için çok önemli. Camiler sadece ibadet yapılan yerler değil, aynı zamanda çok farklı sosyal faaliyetlerin yapıldığı, toplumun şekillendirildiği, hamurunun yoğurulduğu yerlerdir.  Ancak yıllarca camilerimizin sosyal katkıları ihmal edildi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önemle işaret ettiği noktalardan bir tanesi, camilerin de külliyeler şeklinde düzenlenerek bir eğitim ve sosyalleşme alanlarına dönüştürülmesi, çok amaçlı olarak ta kullanılmasıdır. Biz, İzmit Belediyesi olarak, camilerimizin koşullarının iyileştirilmesi açısından Allaha hamdolsun ki iyi bir belediyeyiz. Elimizdeki imkânlarla küçükte olsa her camimize hizmet etmeye çalışıyoruz.

 

KUR’AN KURSU SAYISI 22 DEN 160’A ÇIKTI

 

Camilerin bulundukları yerler bizim için çok önemli. Kur’an kurslarının da camilerin çevresinde yapılması konusuna da çok destek verdik.  Göreve başladığımızda şehrimizdeki Kur’an kursu sayısı 22 iken bugün bu sayı 160 oldu.   Biz fiziki alanlarını oluşturuyoruz, Büyükşehir Belediyemiz de malzeme desteğinde bulunuyor, Müftülüğümüz de kurs için gerekli olan diğer hizmetleri üretiyor.

 

CAMİLERİMİZİN DERNEKLERİ OLMALI

 

Camilerimize sahip çıkacak, kol kanat gereceği dernekler olmalı.  Derneklerin kurulmasına destek olmak önemli. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla camilere hizmet konusunda belediyelere yetki verildi. Eskiden camilerimiz için para harcayamıyorduk. Camiler herkesin kullandığı yerler,  belediyeler tabı ki gereken desteği versin, ama vatandaşlarında küçük katkılar sağlamsı çok anlamlı.  Federasyon kapsamında derneklerin bir çatı altına toplanması, koordinasyonu açısından da çok önemli.

 

OLACAKSA EĞİTİM YUVALARI OLSUN

 

Cami derneklerimiz çok iyi niyetle kurulan derneklerdir.  Bazen cami derneği yöneticileri vatandaşın kullanımını düşünerek bazı ilave inşaatlar yapıyorlar, ama bir bakıyorsunuz ki yapılan inşaatlarla camiler kayboluyor. Biz, camilerimizin özelliğini ve anlamını bozan inşatlara izin vermiyoruz. Caminin altında boş bir alan buluyorlar, “burayı kiraya verelim oradan gelen gelirle caminin giderlerini karşılarız” diye düşünüyorlar. Getirip, caminin duvarına kocaman bir tabela yerleştiriyorlar.  Meyveler, kasalar caminin önünde. Bu benim doğru bulmadığım bir durum. Ben, camilerin altında ticarethanelerin olmasına karşıyım.  Camilerin altında olacaksa eğitim yerleri olsun.  Camilerimizin altında eğitim faaliyetleri olsun, ticari faaliyet camin altına girmesin.

 

 

 

MÜFTÜLÜKLER DEĞERLENDİRSİN

 

Bir cami, bir dernek bir şey yapmak istiyorsa gerekli plan ve gerekçeler ile Müftülüğe başvurmalı. Müftülükte kendilerine gelen talebi ilgili teknik kişi ve kurumlara incelettikten sonra  gereğinin yapılmasına karar vermeli. Bizde İzmit Belediyesi olarak, o karardan sonra gerekeni yapalım. Bu şekilde ilerlenmesi halinde camilerimiz daha güzel ve daha sağlıklı bir yapıya ve görüntüye kavuşur.  Dernek yapmak istediği çalışmanın daha sonra doğuracağı sıkıntıları göremeyebilir. Federasyonun bu konuya büyük katkılarının olacağını düşündüğüm için kuruluşunu önemsiyorum. Her zaman camilerimizin hizmetindeyiz” şeklinde konuştu.

Kocaeli Camiiler ve Kuran Kursları Federasyonu Başkanı Özdemir de  “ Belediye Başkanımıza camilere ve Kur’an kurslarına yaptığı yardım ve destekler için teşekkür ediyoruz. Bütün cami dernekleri size minnet borçlu. Sayenizde camilerimizin eksikleri gideriliyor ” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.