DENİZ FACİASINDA HAYATLARINI KAYBEDENLER UNUTULMADI
 En büyük deniz faciaları arasında gösterilen ve yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği acı olayın 59. yıldönümü için ilk anma etkinliği İzmit Endüstri Meslek Lisesi’nde yapıldı. Buradaki anma İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmeşen, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, İZSANDER Başkanı Halil Atay,  KYÖD Başkanı Mehmet Toker, Okul Müdür Baş Yardımcısı Sinan Yazar ile çok sayıda öğrenci ve vapur faciasında hayatlarını kaybedenlerin yakınları katıldı. Anma etkinliğinde deniz faciasında hayatlarını kaybedenlerin fotoğrafları taşınıp, anıta karanfiller konuldu ve  gökyüzüne balonlar bırakıldı.

 

 İKİNCİ ANMA İZMİT LİSESİ’NDE

 

İzmit Lisesi’nde yapılan anma programına da geniş katılım oldu. Etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı ardından da günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmalar yapıldı. Burada da  anıta karanfil konulup, faciada  ölenlerin adlarının yazılı balonlar gökyüzüne bırakıldı.

 

 

 GEÇMİŞTEN DERS ALACAĞIZ

 

Anma programında konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Ölüm haktır, Allah’ın bir kanunudur. Bizim görevimiz,  hayatımızdaki olabilecek bütün olumsuzlukları ortadan kaldırmak hatta mümkünse mücadele etmek. Bir doktor olarak bunu yıllarca yapmış bir kardeşinizim. Ama maalesef o tarihte büyük ve vahim bir hata yapılıyor, arızalı olan, kullanılmaması gerek bir vapur maalesef sefere konuluyor. Bugün artık geçmişe ağıtlar yakmayacağız ama geçmişten de kopmayacağız. O olayları hatırlayıp derslerimizi alacağız” dedi.

 

 

YENİ İZMİT LİSESİ MÜKEMMEL OLACAK

 

Başkan Doğan konuşmasının devamında “vefamızı, öğretmenlerimize saygımızı eksik etmeyelim. Yarınlar da ülkemiz, milletimiz, devletimiz daha iyi olacak. Burada şehitlerimiz oldu.  Tarihte buyana var olmak için şehitler verdik, vermeye de devam ediyoruz. Bu Anadolu coğrafyasında kalmanın bedeli şehitlerimizdir, gerektiğin de bizler de şehit oluruz” şeklinde konuştu. .

 

SİZİN EMRİNİZDEYİZ

 

Konuşmasında öğrencilere tavsiyelerde bulunan Doğan, “ daha çok çalışalım, lisemizin derecesini daha yukarılara taşıyalım. Bu lisenin yetiştirdiği birisi olarak her zaman yanınızdayım. Ne isterseniz emrinizdeyiz. Yeni İzmit Lisesi de bir yandan yapılıyor. Bu binalarımız anılarını yaşatacak ama yeni İzmit Lisemiz de çağın her tür koşuların oluştuğu modern, içerisinde sosyal tesislerin, spor salonu, kütüphaneleri her şeyiyle mükemmel bir okulumuz olacak.  Bu elim kazada hayatını kaybeden büyüklerimizi rahmet ve minnetle anıyorum, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Herkese güzel yarınlar diliyorum” dedi.

Son anma etkinliği Marina’da gerçekleştirildi. Faciada  hayatlarını kaybedenler anısına denize  çelenk ve karanfiller bırakıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.