“DER-MEK Bir Yaşam Merkezi”
 Buradaki ziyareti esnasında kursiyerlerle sohbet eden Aygün, DER-MEK’in sadece kurs merkezinden ibaret olmadığını aynı zamanda bir yaşam merkezi özelliklerine sahip olduğunu ifade etti

 

12 bin 709 kursiyere eğitim

Sadece hobi amaçlı kurslarla sınırlı kalmayan ve bünyesinde eğitim gören kursiyerlere istihdam olanağı da sunan Derince Belediyesi Mesleki Eğitim Kursları (DER-MEK) son 3 yılda 116 branşta 12 bin 709 kursiyere eğitim olanağı sundu. 6 farklı merkezde eğitimlerin devam ettiği DER-MEK’te yapılan çalışmaları yerinde görmek isteyen AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Yenikent Mahallesi’nde yer alan Yenikent DER-MEK kurs merkezine konuk oldu. AK Parti Derince İlçe Başkanı İbrahim Şirin ile birlikte kurs merkezini ziyaret eden Aygün, burada yetkililerden yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

 

DER-MEK’te aile ortamı var

Derince Belediyesi ve İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleşen DER-MEK faaliyetlerini çok önemsediğini belirten Aygün, yaptığı konuşmada “Burada bizzat ziyaret ettiğimde çok daha net olarak görüyorum ki DER-MEK’in başarısının en önemli unsuru birlik ve beraberlik ortamının sağlanması. Buradaki hocalarımız ve kursiyerler arasında oluşturulan aile ortamı, burayı kurs merkezinden ziyade bir yaşam merkezine dönüştürmüş durumda.” dedi. Milletvekili Aygün, Yenikent DER-MEK ziyareti esnasında ahşap boyama, dikiş ve iğne oyası eğitimlerinin gerçekleştiği sınıfları ziyaret ederek kursiyerlerle sohbet etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.