Derince'de Hasat Sonu Festivali, Güreşlerle Renklenecek

Derince Belediyesi’nin Derince Taşköprülüler Derneği, İzmit Taşköprülüler Derneği ve Çavuşlu Köyü Yardımlaşma Derneği'nin desteği ile, 9-10-11 Eylül tarihlerinde birlikte düzenleyeceği yağlı güreşler İshakçılar Er Meydanında gerçekleşecek.

LİMAN BAĞLANTI YOLU SORUSU!

Organizasyonun tanıtım toplantısına Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün başpehlivanlar ve antrenörleri ile basın mensupları katıldı. Programda güreşler hakkında bilgi veren ve gazetecilerin organizasyon hakkında sorularını yanıtlayan Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Derince’deki otopark sorunu hakkında gelen bir soruya “Bizim Derince’den çıkışımız var. Yapıyoruz ama her şey birden olmuyor. Liman bağlantı yolunun ihalesini yaptık. O bitsin, hemen bunu da yapacağız” şeklinde cevap verdi.

“HEDEFİMİZ KIRKPINAR”

Programda soruları yanıtlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor güreşçisi Hüseyin Gümüşalan, “Biz bir takım oluşturduk, Kırkpınar'da kıl payı altın kemeri kaçırdık ama biz Kocaeli büyükşehir olarak ustalarımız ile daha çok çalışacağız. Önümüzdeki yıl Kırkpınar'da altın kemeri kazanarak ilimize getirmek istiyoruz” dedi. Faruk Akkoyun da Başkan Zeki Aygün’e teşekkür ederek, “Kocaeli’de güreş seviliyor, uzun zamandır Kocaeli halkı böyle bir beraberlik görmemişti. Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum, bizi bir araya getirdi. Kocaeli’yi en güçlü şekilde temsil ettiğimize inanıyoruzGüzel güreşler olacağını düşünüyorum” diye konuştu. Başpehlivanlar Nedim Gürel ve Mustafa Arslan da iyi çalışıp altın kemeri almak istediklerini dile getirdi.

500'ÜN ÜZERİNDE GÜREŞÇİ

Sezonun son güreşleri olma özelliğini taşıyan 19. Taşköprü Hasat Sonu Festivali ve Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde 10 Eylül Cumartesi saat 18.00’de Çocuk Şenliği etkinliği, daha sonra saat 20.30’da konser başlayacak. İshakçılar Er Meydanı’nda on binlerce kişinin katılım sağlayacağı organizasyonun üçüncü günü olan 11 Eylül Pazar günü saat 10.00’da 500’ün üzerinde sporcunun katılımı ile farklı boylarda yağlı güreşler yapılacak. Birbirinden ünlü başpehlivanların mücadelesine sahne olacak güreşlerde başpehlivanlık kategorisinde ise 45 isim mücadele edecek.

ÜCRETSİZ SERVİSLER KALDIRILACAK

İshakçılar Er Meydanı’nda düzenlenen ve büyük heyecana sahne olacak 19. Taşköprü Hasat Sonu Festivali ve Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne katılmak isteyen vatandaşlar için belirli güzergahlardan ücretsiz olarak servisler kaldırılacak. 9 Eylül Cuma günü Kent Meydanı’ndan saat 11.00’de hareket edecek otobüs Çınarlı Meydanı’ndan da vatandaşları alarak İshakçılar’a götürecek. Programın ikinci günü olan 10 Eylül Cumartesi otobüs Kent Meydanı’ndan saat 19.00’da kalkarak yine Çınarlı Meydanı ve oradan İshakçılar’a gidecek. 11 Eylül Pazar günü ise Kent Meydanı-Çınarlı Meydanı istikametinden saat 10.00, 12.00 ve 14.00’te olmak üzere üç ayrı saatte ücretsiz servisler kaldırılacak. Güreşlerde daha önce altın kemere uzanmış ve başpehlivan olan 50 isim altın kemer mücadelesi verecek.

GÜREŞLERE KATILACAK BAŞPEHLİVANLAR

Ali Gürbüz

Serhat Gökmen

İsmail Erkal

Hamza Köseoğlu

Sermes Bulut

Serdar Yıldırım

İsmail Balaban

Ahmet Kavakçı

Mustafa Batu

Süleyman Aykırı

Menderes Saltık

Erkan Ertan

Şah Şadi Kurt

Arif Akın

Yusufcan Zeybek

Recep Kara

Ekrem Yavuz

Abdullah Güngör

Semih Turgut

Salih Erinç

Güngör Ekin

Serhat Balcı

Osman Özgün

Faruk Akkoyun

Ali Gökçen

Nedim Gürel

Mustafa Kemal Karaboğa

Tanju Gemici

Mustafa Doğan Özkaya

Hüseyin Gümüşalan

İbrahim Katkıcı

Mustafa Aslan

Nadir Takı

Gökhan Arıcı

Ali Rıza Kaya

Mecit Yıldırım

Fatih Koyuncu

Ali Yamakman

Furkan Durmuş

Onur Şener

Recep Taslak

Orhan Okulu

Hasan Cengiz

Ramazan Bircan

Mustafa Taş

Serkan Serttürk

İbrahim Çoraman

Ertuğrul Dağdeviren

Fatih Atlı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.