Derince Esnafından Gümrük Teşekkürü
 Tadilat devam ediyor

Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, 2010 yılında Körfez ilçesine taşınan Gümrük Müdürlüğü’nün yeniden Derince’ye kazandırılması noktasında yoğun bir çalışma gerçekleştirdi. Temasların ardından müdürlüğün ilçeye taşınması için Başkan Bulut ile Doğu Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Musa Aydemir, Bölge Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Ünsal ve Derince Gümrük Müdürü Salih Balcı arasında sözleşme imzalanmıştı. Atılan imzalar sonrasında Gümrük Müdürlüğü çalışmalarını Deniz Mahallesi’nde İSU’nun yer aldığı binada sürdürecek. Daha önce bilgi evi olarak kullanılan bina, tadilatın ardından Gümrük Müdürlüğü olarak hizmet verecek. Yeni binanın bodrum katında kazan dairesi, temizlik ve elektrik odaları, arşiv odası ve 4 araçlık otopark yer alacak. Zemin kat kısmı müracaat, onay servisi, güncel arşiv ve müdür yardımcıları odalarından oluşacak. Müdürlüğün asma katında muayene ofisleri ve vezne hizmet verecek. Yaklaşık 100 personelin çalışacağı Gümrük Müdürlüğü’nün birinci ve ikinci katlarında ise bölge amiri odası, ofisler, mutfak ve yemekhane bulunacak.

 

“Gümrüğün gelmesi bizleri memnun etti”

Gümrük Müdürlüğü’nün yeniden Derince’ye taşınması özellikle Deniz Mahallesi’nde ticari bir canlılık oluşturması bekleniyor. Mahalle esnafı da müdürlüğün 7 yıl aradan sonra ilçeye gelmesinden dolayı büyük mutluluk yaşıyor. 44 yıldır Derince’de ikamet ettiğini belirten Deniz Mahallesi esnaflarından Mustafa Doğanel, “44 senedir Derince’deyim. Geçmiş dönemde bakkalından simitçisine kadar Gümrük Müdürlüğü esnafımıza ekonomik olarak katkıda bulunuyordu. Gümrüğün buradan gitmesi esnafı çok olumsuz etkiledi. Tekrar ilçemize gelmesi bizleri çok sevindirdi, memnun etti. Ayrıca belediyemizin yaptığı altyapı, üstyapı ve proje çalışmalarından da çok memnunuz. Derince Belediye Başkanımız Ali Haydar Bulut’a bir vatandaş olarak yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Esnaf Kadir Balcı, gümrüğün tekrar ilçeye gelmesinin önemli bir gelişme olduğunu aktararak, “Esnaflar olarak sevinç içerisindeyiz” diye duygularını aktardı.

 

“Deniz Mahallesi gelişecek ve değişecek”

Deniz Mahallesi’nin Derince’nin merkezi olduğunu belirten Makasbaşı Camii İmam Hatibi Ünal Köprülü, “Gümrük Müdürlüğü’nün Derince’ye dönüşü tekrar sağlandı. Bu anlamda Derince Belediye Başkanımız Ali Haydar Bulut’a teşekkür ediyorum. Müdürlüğün gelişi bizleri, esnafımızı ve vatandaşlarımızı çok sevindirdi. Derince’mizin merkezi aslında Deniz Mahallesi’dir. Deniz Mahallesi’nin canlanması ve yenilenmesi noktasında Gümrük Müdürlüğü’nün gelmesinin önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz. Hatta yenilenmenin izlerini cadde üzerinde açılan yeni işyerleriyle de açıkça görebiliyoruz” dedi. Dumlupınar Mahallesi eski Muhtarı Ziya Akdilek gümrüğün yeniden kazandırılmasının ilçeye büyük oranda değer kazandıracağını belirtti.

 

“Mahallemiz ekonomik yönden canlanacak”

Yine Deniz Mahallesi’nde esnaflık yapan Murat Erbay, gümrüğün önemli bir değişim ve gelişim sağlayacağını söyledi. Erbay konuşmasında, “Mahallemizi ekonomik yönden canlandırırsak esnaflar olarak bir yenilenme yaşayacağımızı düşünüyoruz. Gümrük Müdürlüğü’nün yeniden ilçemize gelmesinden dolayı Derince Belediye Başkanımız Ali Haydar Bulut’a teşekkür ediyorum” dedi. Müdürlüğün ilçeye dönüşünden dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu söyleyen Deniz Mahallesi Muhtarı Seçkin Altan, “ Bu hususta emekleri geçen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’na, Derince Belediye Başkanımız Ali Haydar Bulut’a çok teşekkür ediyorum. İnşallah kısa zaman içerisinde mekanın tadilatı da biterek tekrar Gümrük Müdürlüğü’müz ilçemize kazandırılacak. Müdürlüğün ilçemize gelmesinden dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Derince’mize ve mahallemize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.