Derince’de 25 Bin Öğrenci Ders Başı Yaptı

Hayırlı ve Uğurlu Olsun

2022-2023 yeni eğitim-öğretim yılı dolayısıyla Çenedağ Mahallesi’nde yer alan Cumhuriyet İlkokulu’nda bir tören tertip edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okumasıyla başlayan programa Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Osman Karabayır, Derince İlçe Sağlık Müdürü Hande Cihan Mutlu, Çenedağ Mahalle Muhtarı Osman Koçyiğit, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katılım sağladı. Programda açılış konuşmasını Okul Müdürü Selçuk Yerebasan yaptı. 25 bin öğrencinin eğitim-öğretim yılına başladığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Karabayır ise yaptığı konuşmada, yeni dönemin eğitim camiasına hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

“Çalışmaya devam edeceğiz”

Gençlere yönelik projeleri hizmete sunduklarını belirten Başkan Aygün yaptığı konuşmada, “2022-2022 eğitim-öğretim yılı tüm eğitim camiamıza hayırlı ve uğurlu olsun. Çocuklarımız vatanımızın ve milletimizin yarınlarıdır. Yavrularımızı ne kadar güzel yetiştirirsek ülkemizin ilerlemesi ve kalkınması da o denli hızlı olur. Bu anlamda kıymetli öğretmenlerimize, velilerimize ve bizlere büyük iş düşüyor. Bizler öğretmenlerimize her zaman destek olarak gençlerimizin en iyi şekilde kendilerini yetiştirmeleri için tüm gayretimizle çalışmaya devam edeceğiz.” dedi

Çocuklar İçin Gençlik Merkezleri

Başkan Aygün, “Çocuklarımızın tüm ihtiyaçlarına hitap eden gençlik ve spor merkezleri oluşturduk. Dumlupınar, Fatih ve Sırrıpaşa mahallelerimizde bu merkezlerimiz mevcut. Gençler dilediği zaman buralarda oluşturduğumuz eğitim ve spor imkanlarından ücretsiz olarak faydalanabilir. Bunun yanında tüm mahallelerimizi kapsayan çalışmalarımız kapsamında 17 ayrı noktada spor alanları inşa ettik” dedi. Protokol konuşmalarının ardından öğrenciler tarafından şiirler okunarak halk oyunu gösterileri sergilendi. İzleyenleri oldukça duygulandıran gösteriler sonrasında protokol mensupları ve öğrenciler ilk ders zilini çalarak yeni eğitim-öğretim yılına başladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.