Derince’de En Özel Müzikal

EYDEM MASALI SAHNELENDİ

10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Derince Belediyesi Engelsiz Yaşama Destek Merkezi (EYDEM) öğrencileri son derece anlamlı bir etkinlik düzenledi.  Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe ve eşi Av. Sibel Gökçe’nin ev sahipliğinde Yenikent Kültür Merkezi’nde düzenlenen programı meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları, STK temsilcileri, vatandaşlar ve EYDEM ailesi geniş bir katılımla takip etti. Engelsiz Yaşama Destek Merkezi’nde gerçekleşen çalışmaların yer aldığı tanıtım filmi ile başlayan program müzikal ile devam etti. Tamamı EYDEM kursiyerlerinden oluşan öğrencilerin hazırladığı ve aynı zamanda yıl sonu gösterisi olma özelliği taşıyan ‘EYDEM Masalı’ isimli müzikalde masal kahramanlarının yaşamından kesitler aktarıldı. Engelsiz Yaşama Destek Merkezi drama öğretmeni Mine Atalay’ın hikayesini yazdığı müzikalde 14 öğrenci yer aldı. EYDEM masalı müzikalinde masallar gerçeklerle sahnelenirken etkinlikte sahne alan özel öğrenciler Ezginur Kahraman, Ceren Yiğit, Samed Esastürk, Feyza Demiralp, Kadir Engin Bayraktar, Ferhat Karakaya, Seren Yüksek, Erhan Arslanbaba, Emine Deniz, Hatice Naz Uçar, Sevtap Uçar, İrem Çelikörs, Anıl Koçak ve Cemre Daşdemirci izleyenleri bir kez daha büyüledi.

ÖZEL ÇOCUKLARIMIZIN YANINDAYIZ

Programın sonunda öğrencileri tek tek tebrik eden Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe yaptığı konuşmada, “Çocuklarımıza imkan verilirse, imkansızı başardıklarını hep birlikte gördük. Bu vesileyle Engelsiz Yaşam Destek Merkezi çalışanlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Engelsiz Yaşama Destek Merkezi’mizin kıt kaynaklarıyla, sınırlı imkanlarıyla böyle güzel etkinlikler yaptığına hepimiz şahit oluyoruz. Benim hayata bakış açım ve bizim en önemli görevimiz dezavantajlı gruplara sahip çıkmak. Çocuklarımıza, kadınlarımıza ve özellikle özel gereksinimli çocuklarımıza sahip çıkmamız lazım. Özel çocuklarımızı sadece eve kapatıp, evde hayatı tüketmek yerine sosyal yaşama, ekonomik yaşama ve kültürel yaşama katmamız gerektiğinin hepimizin artık farkında olması gerekir” dedi.

BAŞKAN GÖKÇE’DEN FARKINDALIK VURGUSU

Başkan Gökçe konuşmasının devamında, “Güçlü toplumlar, güçlü devletler dezavantajlı kesimlere sahip çıkan toplumlardır. Bunun için sadece belediye ve kamu yetmez özel sektörün, vatandaşlarımızın, üniversitenin, bilimin, okulların herkesin bu işin içine girip bu farkındalığı yaratması lazım. İlk önce beyinlerdeki engeli kaldırmamız lazım. Türkiye gibi özellikle deprem kuşağında bulunan, trafik kazalarının da bu kadar çok olduğu bir bölgede hepimiz birer engelli adayıyız. Dolayısıyla bizim belediye olarak Engelsiz Yaşama Destek Merkezi’mize önümüzdeki yıllarda çok daha büyük destek vereceğimizi belirtmek istiyorum” dedi. Engelsiz Yaşama Destek Merkezi öğrencilerinin yer aldığı yıl sonu gösterisi toplu fotoğraf çekilmesinin ardından sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.