Derinceliler Ecdadın İzinde, Bilecik Yolunda

Bilecik ve Söğüt’e Yolculuk

Kültürel ve sosyal etkinliklere önem veren Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün hayata geçirdiği Gez-Gör-Bil projesi kapsamında Bilecik’e kültür gezileri düzenleniyor. Osmanlı tarihinin en önemli merkezleri arasında yer alan Bilecik ve Söğüt’e düzenlenen geziler kapsamında Derince’den otobüsle günü birlik olarak bu bölgelere giden vatandaşlar ilk olarak Söğüt’te Dursun Fakıh Türbesi, Ertuğrul Gazi Türbesi, Hamidiye Camii ve Külliyesi, Etnoğrafya Müzesi, Kaymakam Çeşmesi, Çelebi Sultan Mehmet Camii ve Ertuğrul Gazi Mescidi’ni (Kuyulu Mescid) ziyaret ediyor. Söğüt’ün ardından ise Bilecik’te Şeyh Edebali Türbesi ve Yaşayan Şehir Müzesi ziyaretleri ile gezi noktalanmış oluyor.

Milli ve Manevi Değerler

3 kıtada 623 yıl hüküm süren Osmanlı’nın temellerinin atıldığı, milli ve manevi değerlerimizin merkezi konumundaki Bilecik’e düzenlenen gezilere katılmak isteyen Derinceliler için kayıt süreci devam ediyor. Bilecik gezilerine müracaat etmek isteyenlerin başvurularını nüfus kağıdı fotokopileriyle birlikte bizzat Derince Belediyesi Çözüm Masası’na yapmaları gerekiyor. Derince’de ikamet eden ve 18 yaşından büyüklerin katılabileceği gezilerin, 7 Temmuz tarihine kadar süreceği ifade edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.