DERNEK FENER GÖLÜ İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Dernek Başkanı Yaprak Fidancı yaptığı açıklamada, gölde 2014 yılından bu yana düzenli gözlemlemeler yapıldığını belirterek, “Bu çalışmalarımız sonrasında, Kocaeli Valiliği Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü Sulak Alan Komisyonu’nda 2017 yılında Fener Gölü’nün Mahalli Sulak Alan ilan edilmesi için toplantı yapıldı. Toplantı sonrasında göldeki biyolojik çeşitliliğin tespiti için komisyon görevlisi Fevzi Uçkan hocamızın hazırlamaya devam ettiği bilimsel raporun beklenmesi kararı alındı. Rapor çıktıktan sonra bölgenin sulak alan ilan edilmesi Ankara’ya gidilecek. Bu süreçte ilçede belediye, muhtarlar ve STK’larla birlikte hareket etmek istiyoruz. Gölün ve çevresinin Sulak Alan ilan edilmesiyle koruma sağlanacak ve burada ki biyolojik yaşam formları ve çeşitleri de daha da artacaktır” dedi.

Fidancı, bunun sağlanmasının ardından da gölün ve bölgenin tanıtımı için bir dizi etkinlikler düşündüklerini sözlerine ekleyerek, “İlçemizde Kuş Gözlem Festivali gibi etkinlikler yaparak, ilçenin yurt içinde ve dışında sanayi ve liman dışında ki bir özelliği ile de tanınmasını sağlayacağız. Burada devam eden çalışmalarımız tez konusu dahi oldu ve halen daha da devam ediliyor” dedi.

Yaşam çeşitleri

Yaprak Fidancı, Fener Gölü içinde çeşitli yaşam formlarının olduğunu ve nesli tükenmekte olduğu için koruma altına alınan türlere de ev sahipliği yaptığını ifade ederek, “Balaban, Elmabaş Paçka, Gri Balıkçıl, Su Tavuğu, Küçük Batyan, Kaşık Gaga, Sakar Meke ve Flamingolar bu çeşitlerin başında yer alıyor. Ayrıca, Akdeniz Mahmuzlu Kaplumbağa’da gölde barınan türler arasında bulunuyor” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.