DR. ERSİN DURMUŞ TEVHİD  CAMİİ DUALARLA AÇILDI

300 KİŞİLİK CAMİ

AK Partili eski meclis üyesi olan ve hayırsever kişiliği ile bilinen Tekin Durmuş’un öncülük ettiği cami dışında birçok hayır çalışmaları bulunan aile; bölgenin en geniş ailelerinden biri olarak biliniyor. Körfez Çamlıtepe Mahallesi Kocatepe Caddesi üzerinde bulunan ve yaklaşık 300 kişi kapasiteli caminin açılışına çok sayıda protokol mensubu, cami cemaati ve vatandaş katıldı.

BÜYÜK İLGİ GÖSTERİLDİ

Törene katılanlar arasında; AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, başkan yardımcılarından İbrahim Çırpan, Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk, Körfez Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Yahya Öztürk, Kocaeli Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Ahmet Önal, Durmuş ailesinin fertleri, Körfez Müftü Vekili Yılmaz Zifiroğlu, CHP Körfez İlçe Başkanı Bülent Yıldız, İYİ Parti Körfez İlçe Başkanı Mehmet Candemir, BBP Körfez İlçe Başkanı Bayram Kurtaran, Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü Sergülen Kurt, Kocaeli Tüm Sanayici ve İş İnsanları Derneği Kurucu Başkanı Mehmet Allak, iş insanı Enver Durmuş, Erdal Oruç, Kars Ardahan Iğdır Vakfı Başkanı Taner Sarıçayır, Derince İlçe Nüfus Müdürü Suat Demir, eski belediye başkan yardımcılarından Mehmet Şendoğan, Kocaeli Körfez Ağrılılar Derneği Başkanı Nurettin Kaplan, çok sayıda isim törende hazır bulundu.

BAŞKAN TEŞEKKÜR ETTİ

Törende ilk olarak konuşan Körfez Müftü Vekili Yılmaz Feroğlu, “Mescit yapmak kamil insanların işidir. Bu mescitler bilim yuvası, garip gureba ve zengin fakirin bir araya geldiği yerlerdir” dedi. Daha sonra söz alan Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt ise, “Bu güzel camiyi mahallemize kazandıran Durmuş ailesine teşekkür ederim. Büyüklerimiz ve çocuklarımız buralara gelecek Kur’an okuyacak, dualar edecek. Bizim kadim kültürümüzde de önce camiler yapılır, onun etrafına evler yapılır, şehir öyle oluşur” diye konuştu.

DURMUŞ’TAN DUYGUSAL KONUŞMA

Durmuş ailesi adına konuşan projenin mimarı Tekin Durmuş ise yaptığı duygusal konuşmasında, “Kardeşimiz, ağabeyimiz Dr. Ersin Durmuş, aramızdan ayrılalı 4 yıl oldu. Çok acı ve biz henüz yokluğuna alışamadık. Bizlere onu hatırlatacak. Belki de bu camide okunan dualar ona ulaşacaktır” açıklamasında bulundu.

“SEVABI ERSİN KARDEŞİME GİDECEK”

Törende son olarak kürsüye gelen AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Durmuş ailesini bu özel hizmetleri ve hayırsever kişilikleri dolayısıyla kutluyorum. Bu camiler Allah’ın evleridir. Burada yapılan her ibadetin sevabının kaybettiğimiz Ersin kardeşime ulaşacağına inanıyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.