banner3047

KÖRFEZ BELEDİYESİNDE ANLAŞMA SAĞLANDI

735 işçi bu haberi bekliyordu! Körfez Belediyesinde anlaşma sağlandı

Körfez Belediyesi ve Körfez Belediyesi iştiraki Körpaş A.Ş.’de çalışan 735 işçi için akşam saatlerinde yapılan görüşmelerde anlaşma sağlandı. 22 Nisan Salı sabahı greve çıkmaya hazırlanan işçilerin grev kararı askıya alınmış oldu.

1405 İŞÇİ İÇİN GREV KARARI ALINMIŞTI

 

Belediye İş Sendikası Kocaeli Şubesi örgütlü olduğu belediyelerde kasım ayında toplu iş sözleşmesi görüşmelerine başlamış ve anlaşma sağlanamaması sebebi ile grev oylamasını gerçekleştirmişti. Kartepe Belediyesi’nin iştiraki olan Kartepe A.Ş.’de çalışan 670, Körfez Belediyesi ve Körfez Belediyesi iştiraki Körpaş A.Ş.’de çalışan 735 işçi ile toplamda 1405 işçi anlaşma olmaması halinde 22 Nisan Salı günü greve çıkılacağını açıklamıştı.

İLK 6 AY 30, İKİNCİ 6 AY YÜZDE 25 ZAM

21 Nisan Pazartesi (dün) öğle saatlerinde yapılan görüşmelerde sendika ve işveren arasında arasında anlaşma sağlanmamış sendika grev hazırlığına başlamıştı. Akşam saatlerinde tekrar yapılan görüşmede ise sonuca varıldı. 3 yıl süreyle yapılan anlaşmaya göre Körfez Belediyesi işçileri ilk 6 ay için yüzde 30, ikinci altı ay için yüzde 25 oranında zam aldı. Kalan 2 yıllık süreçte enflasyon + 1 oranda zam yapılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.