banner2752
banner2750
banner2776

Eğitim Gücü Sen Eğitim Çalışanlarının Sesi Olacak

Eğitim Gücü Sen, eğitim çalışanlarını 'MESLEK KANUNU İLE DEĞERSİZLEŞTİRİLEN ÖĞRETMENLER GEÇİM DERDİNDE' konulu basın açıklamasına davet etti. Sendika tarafından basına verilen davet metni şu şekilde: 

Kurulduğu günden bu yana eğitim çalışanlarının mesleki ve özlük hakları ile ilgili yaşadıkları sorunlara sorumluluk bilinci ile yaklaşan Eğitim Gücü Sen, Öğretmenlik Meslek Kanunu ve Kariyer Basamakları Sistemine yönelik eğitim camiasının sesine de kayıtsız kalmamaktadır. Eğitim Gücü Sen, ÖMK'nın merkezine aldığı Kariyer Basamakları Sistemi'nin ekonomik kazanım şartını sınava indirgemesine yönelik eleştiriler karşısında üyelerini ve eğitim camiasını yalnız bırakmayacaktır. 

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun 60 yıllık bir özlemin ardından, genel isteklere yanıt veremediğini, öğretmeni yasal ve sosyal statüde beklentilerin aksine yalnız bıraktığını her platformda dile getiren sendikamız, 'ÖMK İle Değersizleştirilen Öğretmenler Geçim Derdinde' başlığı ile 28 Ekim 2022 Cuma günü saat 15.00'da tüm illerde eş zamanlı olarak basın açıklaması düzenleyecektir.

Basın açıklaması için önceden valilik izinlerinin alındığı illerimiz hazırdır. Üyelerimiz ve eğitim çalışanları, il yönetim kurullarımızla birlikte demokratik haklarının gereği olarak meydanlardan güçlü bir ses verecektir. Bütün eğitim çalışanlarımızı ve basın mensuplarını 28 Ekim Cuma günü saat 15.00'da İzmit Kent Meydanına sesimize ses olmaya davet ediyoruz!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Egitimci 1 yıl önce

Hazırlanan kanun ve sınav uygulamasının baştan savma ve yetersiz olduğunu gördüm. Çalışma kitapçığı sanki bir lisans öğrencisinin 1 haftada hazırladığı ödev gibi. Koskoca Milli Eğitim Bakanlığı nasıl böyle trajikomik bir şey yapar anlayamadım.

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2751

banner2771

banner2773

banner2772

banner2774

banner2775

banner2777

banner2680