banner2752
banner2750
banner2776

“En Çok Dilovası Okuyor” Kampanyası Büyüyor!

Dilovası Kaymakamı Dr. Metin Kubilay’ın öncülüğünde; Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir ve OSB’lerin destekleriyle Dilovası’nda başlatılan “En Çok Dilovası Okuyor” projesinin ikinci kitap dağıtım töreni ve İMES OSB Mükemmeliyet Merkezi Sertifika töreni’nde gerçekleşti.  

Düzenlenen törene Dilovası Kaymakamı Dr. Metin Kubilay, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, İMES OSB Başkanı Ayhan Tokkan, DOSB Başkanı Mustafa Türker, GEBKİM OSB Başkanı İbrahim Vefa Aracı, AK Parti Dİlovası İlçe Başkanı İlhan Yıldırım, MHP İlçe Başkanı Ali Demiray, Belediye Başkan Yardımcıları, belediye meclis üyeleri, İMES OSB Bölge Müdürü Onur Kesici, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Murat Babaoğlu, İMES OSB Yönetimi, Halk Eğitim Müdürü Salih Toltar, Mükemmeliyet Merkezi Müdürü Deniz Aygan, kurum müdürleri, mahalle muhtarları, STK Başkanları, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. 

"En Çok Dilovası Okuyor, 52 Bin kişi 52 bin kitap" kampanyası tanıtım programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından katılımcıların 5 dakikalık kitap okuması ile başladı. Ardından “En Çok Dilovası Okuyor” kampanyası ve Mükemmeliyet Merkezi çalışmalarını anlatan tanıtım videosu izlenildi. 

PROJENİN PAYDAŞI OLMAKTAN MUTLUYUZ 

Kitap dağıtım törenine ev sahipliğini yapan İMES OSB Başkanı Ahmet Tokkan açılış konuşmasında, “Dilovası’nda herkesi kitapla buluşturmak ve okuma alışkanlığını yaymak için başlatılan “En Çok Dilovası Okuyor” projesinin bir paydaşı olmaktan oldukça mutluyuz. İMES OSB olarak yaklaşık 10 bin kitap desteğinde bulunduğumuz projenin mimarı Dilovası Kaymakamımız Dr. Metin Kubilay’a ve Dilovası Belediye Başkanımız Hamza Şayir’e teşekkür ediyorum. Burada ayrıca Mükemmeliyet Merkezi’mizde eğitim görerek sertifika alan öğrencilerimizin sertifika törenini de gerçekleştireceğiz. Eğitimin merkezi olan Mükemmeliyet Merkezimiz Bakanlığımızın desteği ve sanayicilerimizin de katkıları ile önemli çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Son teknoloji makinelerimizle uygulamalı eğitim veren merkezimizde gençlerimiz sanayicilerimizin eksiği alanlarda aldıkları eğitim sonrası hem İMES OSB hemde bölgemizde bulunan diğer OSB’lerimizin ihtiyaçlarını karşılamış olacaktır. Kısacası bölgemiz sanayicisinin çözüm ortağı olacaktır. Sertifika alacak olan öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi. 

GURUR DUYUYORUZ 

Tokkan’ın ardından konuşan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir “En Çok Dilovası Okuyor” projesi ilçemizde vücut buldu. Projemize destek veren tüm OSB’lerimize teşekkür ediyorum. Özellikle İlçe Kaymakamımız Dr. Metin Kubilay’a oluşturduğu farkındalık için ayrıca teşekkür ediyorum. Proje kapsamında 52 bin kişiye 52 bin kitap dağıtımı yaparak halkımızın kitap okuma kültürünü kazanmasını hedefliyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana eğitime sunduğumuz katkılarımız ve yapılan projelerimiz meyvelerini vermeye başlıyor. Geçtiğimiz dönem ilçemizden Türkiye birincisi çıktı. Yine çok güzel derece yapan gençlerimiz oldu. Eğitimin dışında sosyal, kültürel ve sportif alanlarda da dünya ve ülkemizde derece alan gençlerimiz oldu. Onların başarısıyla gurur duyuyoruz. Dilovası eğitimde kendinden söz ettirmeye başladı. Özellikle sanayicilerimiz ve OSB’lerimizin eğitime verdikleri desteklerle ve özel okullarda olmayan imkanlarla açılan okullarımızla Dilovası eğitimde öne çıkmaya başladı. OSB Başkanları nezdinde tüm sanayicilerimize teşekkür ediyorum.       

ALKIŞLANACAK PROJE 

Törende konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak ise yaptığı konuşmasında “En Çok Dilovası Okuyor” gibi güzel bir program için bir aradayız. Bu projenin hayata geçmesine vesile olan ve projeye destek veren herkese teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın kitapla buluşturulması alkışlanacak bir projedir. Dilovası’nı yaptığı çalışmalar ile takdirle izliyoruz. Dilovası’nda kamu kurumlarımız, OSB ve sanayicilerimizin birlikteliği ile güzel çalışmaların ortaya çıktığını görüyoruz. İnşallah bu çalışmaların devamı gelecektir. Tekrardan projenin hayata geçmesinden dolayı herkese teşekkür ediyorum” dedi.   

PROJEMİZİ BAŞARILI BİR ŞEKİLDE SONLANDIRACAĞIZ 

Programın kapanış konuşmasını yapan Dilovası Kaymakamı Dr. Metin Kubilay ise yaptığı konuşmasında “En çok Dilovası okuyor” projemiz ile ilçemizde bulunan 52 bin vatandaşımızı ve özellikle gençlerimizi kitapla buluşturmayı hedefliyoruz. Dilovası Belediyemizin, kamu kurumlarımızın, OSB’lerimizin, mahalle muhtarlarımızın ve STK’larımızın destekleri ile projemiz yavaş yavaş hayat bulmaya devam ediyor. GEBKİM ve MAKİNE OSB’mizin ardından İMES OSB’nin de projemize 10 bin kitap bağışı ile destek vermesi ve bunları öğrenci ve vatandaşlarımızla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İMES OSB Başkan ve yönetimine bir kez daha teşekkür ediyorum. İnşallah ilerleyen süreçte diğer OSB’lerimizin de desteği ile 52 bin kitap kampanyamızın üzerinde kitap dağıtarak projemizi başarılı bir şekilde sonlandıracağız. İlçemizin çeşitli bölgelerinde kitap okuma etkinliklerimiz başladı ve devam edecektir. İnşallah kent meydanımızda “Meydan okuması” kampanyası ile vatandaşlarımızla kitap okuyacağız. Ayrıca önemli yazar ve edebiyatçımızı da Dilovası’nda öğrencilerimizle buluşturmayı hedefliyoruz.     

EN ESASLI MESELEMİZ EĞİTİMDİR 

Bizim en esaslı meselemiz eğitimdir. Bunun sorumluluğunu bilerek hedefimiz, gençlerimizin ve öğrencilerimizin ülkesini ve milletini seven, milli ve manevi değerlere bağlı, çalışkan ve ahlaklı gençler yetiştirmek sureti ile Dilovası’nı eğitimde marka kent haline getirmektir. Kısa süre önce başlattığımız çalışmaların meyvelerini almaya başladık. Çocuklarımızın ulusal ve uluslar arası alanda başarıla şahit oluyoruz. Onların başarıları bizim gurur kaynağımızdır. İnşallah ilerleyen süreçte daha güzel başarılara şahit olacağız. Eğitimin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif alanlarda da aynı şekilde bir marka kent olmak için çalışacağız. Yeni projelerimizde ilerleyen süreçte hayata geçireceğiz. Üretim ve istihdam merkezi olan ilçemizde sanayicilerimizin projelerimize sundukları destekler bizleri mutlu ediyor. Sanayicilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi. 

SERTİFİKA VE KİTAP DAĞITILDI 

Konuşmaların ardından törene katılan protokol üyeleri tarafından İMES OSB Mükemmeliyet Merkezinde CNC, Otomosyon, Teknik Resim, CAD, CAM, Bilgisayar destekli dizayn gibi eğitimlere katılarak sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere sertifikaları verildi. Ardından da yine protokol üyeleri tarafından “En çok Dilovası okuyor” kampanyası kapsamında törene katılan öğrencilere temsili olarak kitap dağıtımı yapıldı. Tören hatıra fotoğrafları çekimi ile son buldu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali Osman 1 yıl önce

Okumaktan Mana Ne?
Kişi Hakkı'ı Bilmektir.

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2751

banner2771

banner2773

banner2772

banner2774

banner2775

banner2777

banner2680