Eski istihbarat daire başkanı 28 Şubatı anlattı
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve KİHMED (Kocaeli İmam Hatip Mezunları Derneği)’nin organizasyonu ile İlim Yayma Cemiyeti Kocaeli Şubesi, İHH Kocaeli Şubesi, TÜGVA Kocaeli İl Temsilciliği'nin katılımlarıyla Emniyet İstihbarat Eski Daire Başkanı Bülent Orakoğlu tarafından 28 Şubat süreci anlatıldı.  28 Şubat sürecinde Mamak Askeri Cezaevine kapatılan ve 56 gün cezaevinde kalan Orakoğlu, o günlerde yaşadıklarını ve 28 Şubat sürecinde yaşanan tüm olayları katılımcılarla paylaştı.

 

FOTOĞRAF SERGİSİ

Bir tanık gözüyle 28 Şubat konferansı, Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Konferans fuaye alanında 28 Şubatta yayınlanan gazete manşetleri ve bu süreçte hafızalara kazınmış fotoğrafları içeren bir sergi yer aldı. Konferans öncesi 28 Şubat sürecinde yaşanan olayları içeren bir de sinevizyon izlendi.

 

28 ŞUBAT SÜRECİNDE YAŞANANLAR

28 Şubat sürecinin iyi anlaşılması için yaşadıklarımızı milletimizle paylaşıyoruz diyen Emniyet İstihbarat Eski Daire Başkanı Bülent Orakoğlu, 28 Şubat sürecinde Türkiye’nin 381 milyar dolar zarara uğratılarak ekonomik olarak diz çöktürüldüğünü ifade etti. Refah-Yol hükümeti Başbakanı Erbakan Hocamızın G-8 yerine D-8 devletleri birliği kurması batıyı çıldırttı diyen Orakoğlu, Refah-Yol hükümetinin bu sebeple düşürüldüğünü belirtti.

 

BYLOCTA 215 BİN KİŞİ AÇIĞA ÇIKTI

Batı Çalışma Grubu ile ilgili elde ettiği bilgileri kendisinin ortaya çıkarttığını ve mahkemelere sunduğunu belirten Orakoğlu, 28 Şubatta yaşananların benzerlerinin 15 Temmuzda da yaşandığını ifade etti. Aynı merkezler tarafından ülkemizde operasyon yapıldığını söyleyen Orakoğlu, Bylock yazılımının FETÖ üyelerinin telefonlarına nasıl yüklendiği hakkında da bilgiler verdi. Bylock’un Litvanya’daki ana serverlarının MİT operasyonuyla alındığını söyleyen Orakoğlu, 215 bin Fetöcünün açığa çıktığını, 18 milyon mesajın elde edilerek bunların 17 milyonunun çözüldüğünü anlattı. 1,5 saat süren konferansı soluksuz izleyen katılımcıların sorularını da cevaplandıran Emniyet İstihbarat Eski Daire Başkanı Bülent Orakoğlu’na konferans sonunda KİHMED, ÖNDER, İlim Yayma Cemiyeti Kocaeli Şubesi, İHH Kocaeli Şubesi Başkanları tarafından İzmit Saat kulesi biblosu takdim edildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.