Esnaf Krize Dayanmak İçin Gün Yapmaya Başladı

Alınan bilgilere göre Mahalle Muhtarı Sami Zorlu denetiminde mahalle esnafı iki ayrı gurup halinde gün düzenlediler. İlk gurupta başlangıçta 14 esnaf yer alırken, daha sonra bunun sonuçlarını gören 39 kişilik ikinci gurup bu güne katıldı.

14 kişilik gurupta esnaflar kişi başına haftalık 500 lira, ikinci gurupta da kişi başına 100 lira toplanmaya başladılar. Muhtar Sami Zorlu’da toplanan paralar, her hafta kura çekimine göre sırası gelen esnafa veriliyor.

Muhtar Sami Zorlu, ekonomik sıkıntılar karşısında çaresiz kalan esnafın daha fazla direnebilmek için bu öneri ile kendisine geldiğini ifade ederek, “Biz de gün uygulamasına başladık. Toplanan para her hafta sırada kişiye teslim ediliyor ve böylece 4 esnaf aylık ödemelerini gün paraları ile rahatça yapabiliyorlar” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.