“EVET” Platformu ikinci buluşmasını gerçekleştirdi
 Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 16 Nisan’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için halk oylaması için başkanlığını yaptığı “Evet” Platformu’nun ikinci toplantısı The NESS otelde gerçekleştirdi. Kocaeli’de ki muhtarlar bir araya gelen Karaosmanoğlu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin öneminden bahsetti.

 

“HİZMETLERİMİZİ MUHTARLARIMIZLA BİRLİKTE YAPIYORUZ”

Kalabalık bir muhtar topluluğuna seslenen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Muhtarlarımız, vatandaşımızın dert ortağıdır. Cumhurbaşkanımızın sizlere karşı olan ilgisi de muhtarlık müessesinin değeri arttırdı. Bizler de Kocaeli'mizde muhtarlarımızla birlikte oluyor, görüşlerinize önem veriyoruz. Hizmetlerimizi muhtarlarımızla beraber yapıyor, Türkiye'ye örnek çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Köylerimizi 2023 vizyonumuzda Avrupa'nın köylerinden daha güzel hale getireceğiz. Muhtarlarımıza çok görev düşüyor. Her geçen gün köylerimizin mahallerimizin durumu daha ileriye gidecek” dedi.

 

“BİZİ ÇÖKERTMEK İSTİYORLAR”

Türkiye’nin gelişmesini, kalkınmasını ve güçlü bir ülke olmasını maalesef batı çekemiyor diyen Karaosmanoğlu, “Adeta çatlıyorlar ve bize diz çöktürmek istiyor. İslam dünyasının modeli olan Türkiye'yi çökertmek için çok önemli planlar yapıyorlar. Farklı ülkeler de bu gibi girişimlerin arkasındadırlar. Çanakkale de yapamadıklarını içimizde yetiştirdikleri ajanlarla 15 Temmuz’da yapmaya kalktılar. Milletimiz buna izin vermedi. Demokrasisine, bayrağına ve yönetimine sahip çıktı. Her zaman tetikte olmalıyız. Etrafımızda oyunlar oynanıyor ve bu oyunlara da müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

 

“SÖZ SAHİBİ MİLLETTİR “

Ülkemiz de kentimiz de bizimdir diyen Karaosmanoğlu konuşmasına şu şekilde devam etti: “Biz sahip çıkmaksak kimse sahip çıkmaz. Biz Kocaeli’mize sahip çıkıyoruz. Maddi ve manevi olarak birçok derde derman oluyoruz. Kalkınma köyden, mahalleden ve şehirden başlamaktadır. Gelecekte oynanmak istenen oyunlara da müsaade etmeyeceğiz. 16 Nisan’da yapılacak halk oylaması, mevcut yönetim sisteminden çıkan sorunları geride bırakacaktır. Geçmişte Cumhurbaşkanı ve Başbakan arasında sorunlar yaşandı. Koalisyon hükümetlerinin problemlerini hepimiz çektik. Esnafımız, sanayicimiz ve vatandaş büyük badireler geçirdi. Ülkemiz o dönemler yetmiş sente muhtaç oldu. IMF borç vermezse işçisinin memurunun maaşını veremeyecek duruma gelen bir ülke ile karşılaştık. Biz neden böyle sorunlarla uğraşalım. Bakınız Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin partilerle alakası yoktur. Söz sahibi millettir, sandıkta milletimizin önüne geliyor” açıklamasını yaptı.

 

“367 GARABETİNİ UNUTMAYALIM”

Geçmiş dönemlerde birçok anayasa değişikliklerin sonuca ulaşmadığını da vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, “Şimdi bu sistem değişikliği Türkiye'nin önünü açacaktır. Gelecekte kriz yaşamayalım diye EVET vermeliyiz. Setler çıkmasın, hızlı kararlar alalım ve koşalım. Tek adam diyorlar, arkadaşlar bir köyde bir muhtar var. Türkiye'nin geleceğine iyi gelecek olacak bir değişikliktir. Bu bizlerin milli meselesidir. Buna önem vermemiz lazımdır. Bu şahıs ve parti meselesi değildir. 367 garabetini çıkaranları unutmayalım. Ne yaptık, Cumhurbaşkanını halk seçsin dedik. Oylandı ve halkımız buna evet dedi. 7 Haziran’da AK parti tek başına iktidar olamadı. Hükümet kurulamadı. Şimdi yeni sistemde Cumhurbaşkanını seçtiğiniz gün hükümet kurulmuş oluyor. Güvenoyunu da almış oluyor zaten” ifadelerini kullandı.

 

“MECLİS DAHA GÜÇLÜ KONUMA GELİYOR”

Şu anki sistemde hükümet evet demeden hiçbir kanun meclisten geçemediğinin altını da çizen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Cumhurbaşkanı, yeni sisteminde icra makamı oluyor. Meclis daha güçlü bir hale geliyor. Yasama görevi tam bağımsız olarak yapabiliyor. Sorumlu bir Cumhurbaşkanı görev yapıyor. Yetkileri çok ama şu an Cumhurbaşkanı’nın sorumluluğu yok. Yen'i sistemde çok daha güçlü bir yönetim sistemi olacak. Vatandaş çok iyi takip edecek, milletimiz beğenirse tekrar seçer, istemezse seçmez. En iyi örnek aslında belediye başkanlığıdır” dedi.

 

“DEĞİŞİMİ GERÇEKLEŞTİRMESEYDİK BAŞARILI OLAMAZDIK”

Muhtarlara telefonunun her an açık olduğunu söyleyen Karaosmanoğlu, “Beldeleri kapattığımız ve 12 ilçe oluşturduğumuz Büyükşehir Yasası aslında bir sistem değişikliğidir. Bu değişim Türkiye'de Kocaeli’yi örnek bir hale getirdi. Bakınız her yıl elli bin nüfus artıyor. Bunların hizmetini de yapmak zorundasınız. Çok güzel projeleri halkımızın hizmetine sunduk. Daha düne kadar Kocaeli de sosyal yaşamın süreceği alan yoktu. İşte o değişim olmasaydı bu hizmetleri yapamazdık. Sistem kurulmayınca yol kat edemezsiniz. Cumhurbaşkanlığı Sistemi için, padişahlık diyorlar, rejim değişiyor diyorlar. Yok böyle bir şey arkadaşlar. 1923’te DNA'larımıza kadar cumhuriyet işledi. Kimsenin Cumhuriyet’le problemi yok. Sadece sistemde problem var. 16 Nisan’da bunu gidereceğiz. Hızlı gitmemiz lazım. Bakın geçmişte hastanelerde rehin kalan insanımızı unutmuyoruz. Yerelde ki hizmetler sistemle olur. Bu bizdeki sistem değişikliği ile oldu. Namerde muhtaç olmaktan kurtulduk. Ülkemizin daha zengin ve gelişmiş olması için bu sistem değişikliğine ihtiyacı var. Aynı Büyükşehir Belediyesinde ki değişim gibi” dedi.

 

HAYIR DİYENLERE SAYGIMIZ VAR AMA BİR DEFA DAHA DÜŞÜNSÜNLER

Asıl amaç hizmettir diye Karaosmanoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı: “İnsanca yaşayabileceğimiz bir kenti oluşturmaktadır. Kapattığımız Belde Belediyeleri kapatmakla israfı önledik ve o kaynaklar hizmete döndü. Vatandaşımız ezbere iş yapmıyor ve değişime ayak uyduruyor. Büyük bir seferberlikle bu değişimi evet mührü ile gerçekleştireceğiz. Daha güvenli bir şekilde kalkınmaya gelişime devam edeceğiz. Karar budur. Hepimiz hayır diyenlere de saygımız var. Sadece neye hayır dediklerini bir kez daha düşünmelerini istiyorum. Muhtarlarımıza güveniyoruz. İnanıyorum ki daha güzel hizmetler yapacağız.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.