“EVET” Platformu ilk buluşmasını gerçekleştirdi
 Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 16 Nisan’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için halk oylaması için başkanlığını yaptığı “Evet” Platformu’nun ilk toplantısı The NESS otelde gerçekleştirdi. Kocaeli’de ki sivil toplum, iş, sanat, spor ve siyaset temsilcileriyle bir araya geldiği buluşmada bir konuşma gerçekleştiren Karaosmanoğlu, “Bizler güçlü bir şekilde Kocaeli’den “EVET’ çıkması için çalışacağız. Türkiye’nin önündeki tüm engelleri açmak için bu hamleyi yapmamız gerekmektedir” dedi.

 

“GENÇLER ÜLKEMİZİ DAHA İLERİYE TAŞIYACAK”

Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,” Türkiye’miz çok şükür önemli bir aşamalar kaydetti. Komşu ülkelere baktığımız zaman vatanımızın gelişmişliğini ve huzuru daha iyi anlıyoruz. Başımızdan aşağıya her an bombalar düşmüyor. Terör mikrobunu da ortadan kaldırdığımız zaman bu ülkemizde her şey daha güzel olacak. Yeni yetişen gençlerimize son derece güvenim sonsuzdur. İnanıyorum ki onlar ülkemizi daha ileriye taşıyacaklar. Onların sayesinde geleceğimizden korkmayacağız. Biz Türk halkı olarak değişimden yanayız, değişimi de cesur insanlar gerçekleştirir” diye konuştu.

 

“GEÇMİŞTE BİR KİTAP FIRLATILDI, ZARARI YİNE VATANDAŞ ÇEKTİ”

Cumhuriyetimizi kuran Mustafa Kemal Atatürk’ün belirttiği gibi hedeflerinin olduğunu sözlerine ekleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak el açıp dilenen bir devlet asla istemiyorum. Daha düne kadar emeklinin maaşını vermekte zorlanan bir ülkeydik. Bunları yaşadık. Rahmetli Ecevit hükümeti zamanında Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in, Ecevit’ in önüne fırlattığı Anayasa kitapçığının ülkemize olan maliyetini hepimiz gördük ve yaşadık. Peki sonuçta ne oldu zararı yine vatandaş çekti. Tek başına iktidara gelemeyen güçsüz hükümetler, pazarlıklarla neticesinde saflarına çekilen milletvekilleriyle kuruldu geçmişte. Ve bu isimler daha sonra bakan yapıldı. Tek başına iktidarın ne kadar önemli olduğu bu örnekten çok daha iyi anlaşılıyor” ifadelerini kullandı.

 

“BATI MÜTHİİŞ BİR KORKU İÇERİSİNDE”

Türkiye güçlenmesin ve üretmesin kaygısı içerisinde olanların ülkemiz üzerinde planları olduğunu da söyleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Türkiye güçlenirse bazıları için tehlike olacağımızı düşünüyor. Bundan dolayı bazı girişimler içerisinde oldukları belli aralıklarla görüyoruz. Cumhurbaşkanımız dünyada ki her platformda yapılan yanlışlıkları açık bir şekilde ifade etmekten de çekinmiyor. Otuz iki yıldır siyasetteyim, gördüğüm şu ki, Batı bizi çekemiyor. Müthiş bir korku içerisindeler” vurgusu yaptı.

 

“TÜRKİYE’NİN REJİMİ CUMHURİYET’TİR”

Değişime milletimizin hazır olduğunun altını çizen Karaosmanoğlu, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Bu anayasa değişikliğinde en önemlisi gelecekte koalisyon hükümetleri ihtimalini ortadan kaldırıyor. Bakınız artık İtalya’da bu koalisyonlardan bıkmış durumda. Bakınız Cumhurbaşkanı’nı seçtiğimiz an zaten hükümette kurulmuş oluyor. Bu sistem ülkemizin önünü açacaktır. Bunun yanında bu bir sistem değişikliğidir. Rejim değişikliği değildir. Bazıları çıkıyor, bağırıyor rejim değişiyor diye. Yok böyle bir şey. Şuan ki mevcut sistem kriz çıkartmaktan başka bir işe yaramıyor. Bununla beraber hayır diyene de saygımız sonsuzdur.  İşte Cumhuriyetimizin özelliği, evet veya hayır deme hakkımız var.”

 

“KOCAELİ’DEN GÜÇLÜ BİR EVET ÇIKMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Basiretsiz ve güçsüz yönetimlerin ülkeyi ileriye götüremeyeceğinin de altını çizen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Halkımızın doğrudan ve EVET ’den yana taraf olacağına inanıyorum. Neslimize güzel bir ülke bırakmak istiyoruz. İşi ve aşı olsun, sorunu çok az bir ülke olun istiyoruz. 16 Nisan’da hepimizin tüm vatandaşlarımızın sorumluluğu var. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ne kadar sorumluluğu varsa, her birimizin de bir o kadar sorumluluğu var. Bizler güçlü bir şekilde Kocaeli’den “EVET’ çıkması için çalışacağız. Türkiye’nin önündeki tüm engelleri açmak için bu hamleyi yapmamız gerekmektedir” diyerek sözlerini tamamladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.