Evyap’ta 22 kişi işten çıkartıldı
 İşyeri yetkilileri, piyasalardaki iş hacmi daralması nedeniyle performans değerlendirmesi yapıldığını ve işçi çıkartıldığını söylediler.

Evyap’ta, toplam 550 kişi çalışıyor. Çıkartılan personelin 20’sinin işçi, 2’sinin ise memur statüsünde olduğu öğrenildi. İşten çıkartmalar nedeniyle iş yeri önünde eylem yapılırken, CHP Körfez İlçe Başkanı Mehmet Kaçar, MHP Körfez İlçe Başkanı Zeki Gürsu ve yönetimleri de işçilere destek verdiler.

Liman-İş Sendikası Kocaeli Şubesi tarafından düzenlenen eylemde, işçilerin sendikalaşma faaliyetleri nedeniyle çıkartıldıkları iddia edildi. Düzenlenen eyleme, Liman-İş Sendikası Genel Başkanı, şube başkanları da katıldılar. Bir süre halay çekerek açıklama yapan sendika yetkilileri, işçilerin sendikaya üye oldukları için çıkartıldıklarını söylediler.

CHP Körfez İlçe Başkanı Mehmet Kaçar, işçilerin sendikal faaliyet nedeniyle çıkartıldıklarını belirterek, ‘’Bu kışta kıyamette, piyasa daralması bahane gösterilerek işçi kıyımı yapılmıştır’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.