Gişe’ye büyük övgü

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın yeni sezon oyunlarından Gişe, dünyanın en büyük ikinci kukla festivali olan “İzmir Uluslararası Kukla Günleri Festivali”nde İzmirli sanatseverler ve tiyatro eleştirmenlerinden tam not aldı.

 

KAPALI GİŞE

Uluslararası arenada önemli başarılara imza atmış kukla sanatçılarını, İzmirli sanatseverlerle bir araya getirmek amacına dönük organize edilen“İzmir Uluslararası Kukla Günleri Festivali”nde Büyükşehir Şehir Tiyatrolarının Gişe adlı oyunu da sergilendi. Bu yıl yedincisi düzenlenen festivalde Kocaeli’yi başarı ile temsil eden sanatçılarımıza, ulusal ve uluslararası basın da büyük ilgi gösterdi.

SİSTEMİN ‘İNSAN’ İNŞAASI

Yetişkinler için kukla gösterisi alanında Şehir Tiyatroları’nın “Kuva-i Milliye Destanı”ndan sonra ikinci çalışması olan vesistemin insanı tüm kimliklerinden arındırıp, istediği kıvama sokmasını etkileyici bir dille aktaran  ‘Gişe’ İzmir’de de kapalı gişe oynadı.

YETİŞKİNLER İÇİN KUKLA

Dünyanın en prestijli organizasyonları arasında sayılan festivalde 22 ülkeden toplam 44 eser sahnelendi. Tekin Ezgütekin ve Levent Muratoğlu’nun başarılı manipülasyon performanslarıyla göz doldurduğu oyunu 20. yüzyılın en önemli Fransız şairlerinden Jean Tardieu’nun yazdı. Yıldırım Keskin’in dilimize çevirdiği ‘Gişe’, bir adamın saat sormak için geldiği tren istasyonundaki danışmada, tüm yaşamın sorgulandığı bir serüveni konu ediyor. Şehir Tiyatroları sanatçılarından Melih Düzenli’nin yönettiği oyunun Dekor Tasarımı Rona Topçuoğlu, Işık Tasarımı Cafer Yiğiter ve Ses Tasarımı İlker Sevüker tarafından gerçekleştirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.