GÜLÜNCE'DE OTİZM İŞLENDİ

Tütünçiftlik Yavuz Sultan selim Mahallesi’nde yer alan okulda, öğretmenler Mehmet Ali Bakay ve Gamze Varçin, Beslenme ve El Hijyeni Eğitim Hemşiresi Zerrin Saylık tarafından otizm ile ilgili konularda bilgiler verildi.

Etkinliğe, Körfez Belediye Başkan Yardımcısı İsa Taş, Körfez Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Sarıışık, AK Parti Kadın Kolları Başkan Canan Mollaoğlu, Okul Müdürü Tazebey Yaşin, Gülünce Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Uykun, Azerbaycan Spor Kulübü Derneği Başkan Yardımcısı Eren Kazgan, eğitmenler ve veliler katıldılar.

Bilgilendirmelerin yapıldığı etkinlikte, otizmle ilgili farkındalık yaratmak,  otizmli çocukların kendileri ni kabullenmesi, dil ve konuşma  becerileri  geliştirmek,  aile içinde paylaşım sağlanması,  çocuğun dış dünyayla  sağlam bir iletişim kurması,  bunun  için aşılması gereken problemler anlatıldı. Yine, bu özel çocuklara karşı çevrenin tepkileri, ailenin ve çevresinin bu durumu kabullenmesi gibi konular da konuşmalar için de yer aldı.

Uzman hemşire tarafından verilen bilgilerde de otizmli çocukların belenmesinin diyetisyenler kontrolünde olması, el yıkama ve hijyen konuları, diğer hastalıklara karşı alınacak koruyucu önlemler anlatıldı. Program sonunda katılımcılara plaket verilirken, çocuklara da hediyeler dağıtıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.