Güreşlere Davullu Zurnalı Çağrı

Geçtiğimiz temmuz ayında, Kiraz Festivali etkinlikleri kapsamında yapılması planlanan, ancak hava muhalefeti dolayısıyla gerçekleştirilemeyen Taşköprü Yağlı Güreşleri, yarın gerçekleştirilecek. Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt ile beraberindeki heyet, bu önemli etkinlikler için ilçede davet turuna çıktı.

CAZGIRLAR ÇAĞRI YAPTI

Davul ve zurnalarda ilçede tur atan cazgırlar, Körfez halkını, yarın Taşköprü Er Meydanı’nda düzenlenecek olan yağlı güreşlere davet etti. Tur sırasında cazgırların okudukları maniler, dinleyenlerin büyük ilgisini ve beğenisini kazandı. Program sonunda tüm Körfezlileri güreşlere davet eden Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

BAŞKAN’DAN DAVET!

“400’ü aşkın pehlivan ve tüm başpehlivanlarımızın dualı çayırda kol bağlayacağı, Taşköprü Er Meydanı’nda gerçekleştireceğimiz yağlı güreşler öncesinde cazgırlar belediyemizi ziyaret etti. Cazgırlarımız gün boyu, Taşköprü Yağlı Güreş’lerini geleneklerimize göre sizlere duyuracaklar. Tüm halkımızı bu müthiş organizasyonumuza davet ediyorum”. Güreşler yarın saat 09.30’da başlayacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.