Hereke Halısı Yaşatılacak

Körfez Belediyesi, ilçenin tanıtımına ve bir değerinin yaşatılmasına yönelik yeni bir çalışmayı daha hayata geçirmeye hazırlanıyor. Bu kapsamda Körfez Belediyesi öncülüğünde hayata geçirilecek olan Hereke Halısı Üretim Atölyesi ve Halı Müzesi’nde inceleme yapan Belediye Başkanı Şener Söğüt, burada yapılan çalışmalar hakkında kapsamlı bir bilgi aldı.

Körfez Belediyesi tarafından Hereke Halısı’nın marka değerini arttırmak için başlatılan çalışmalar kapsamında hayata geçirilecek ve kısa sürede açılışı gerçekleştirilecek olan Halı Atölyesi ve Halı Müzesi projesinde sona gelindi. Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt de Körfez Kaymakamı Uğur Kalkar ile birlikte açılış için son hazırlıkların yapıldığı yeri ziyaret etti.

GEREKLİ ADIMLARI ATIYORUZ

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) iş birliği ile Hereke Halısı’nın marka değerini arttırmak için hayata geçirilen Halı Üretim Atölyesi ve Halı Müzesi’nin kısa sürede açılışını da gerçekleştireceklerini belirten Başkan Söğüt, “Hereke halısının daha güzel ve etkin tanıtımlarını yapmak, markalaşma ve Hereke’nin ismini duyurmak için de bizler gerekli adımları atıyoruz” dedi.

MARKA DESTEK VERİYOR

Bilindiği gibi projeye Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) da destek veriyor. Bu arada atölyedeki inceleme ziyareti sırasında Başkan Söğüt’e Körfez Kaymakamı Uğur Kalkar da eşlik etti. Gerçekleşen incelemenin ardından bir açıklama yapan Belediye Başkanı Söğüt, Hereke halısına değer katacak çalışmaları tek tek hayata geçireceklerini dile getirdi.

“VERİMLİ SONUÇLAR ALACAĞIZ”

Başkan Söğüt, “Hereke halısını yaşatmak ve değer katmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Körfez Kaymakamımız Uğur Kalkar ile birlikte MARKA iş birliği ile hayata geçireceğimiz Hereke Halısı Üretim Atölyesi ve Halı Müzesi’ni inceledik. Halı dokuyan vatandaşlarımızla da sohbet ettik, bilgi aldık. Çalışmamız çok verimli sonuçları sağlayacak” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.