İDEBİR, Gazze’de İftar Sofraları Kuracak

İsrail’in Hamas bahanesi ile Gazze başta olmak üzere Filistin genelinde uyguladığı zulüm ve soykırım, dünyanın her yerinde lanetleniyor. Bu arada Filistin’deki Müslümanların ihtiyaçlarının giderilmesi için de başta Türkiye’de olmak üzere yine dünya genelinde toplanan yardımlar Gazze ve Filistin’in diğer kentlerine ulaştırılarak zulüm altındaki çocuklar, kadınlar ve ülke insanının bir nebze olsun yaralarının sarılması amaçlanıyor.

İDEBİR’DEN ORGANİZASYON

Bu arada ülkemizde Gazze ve Filistin’e yönelik destek çalışmalarına sivil toplum kuruluşları öncülük ediyor. Yaklaşık 40 bin insanın yaşamını yitirdiği Gazze’de Ramazan ayı için organizasyonu üstlenen kurumlardan biri de İnsani Değerleri Birleştirme ve Yükseltme Derneği (İDEBİR) Kocaeli oldu. Kentin tanınmış simalarından olan Zeki Canşi’nin başkanlığını yürüttüğü İDEBİR Kocaeli, Gazze’de Ramazan ayında iftar sofraları kurmak için çalışmalarını sürdürüyor.

BİR KİŞİLİK MALİYET 150 TL

“Gazze’de bir kişiye bir iftarı da siz verin” sloganı ile Filistinlilere Ramazan desteği vermek isteniyor. Yardım ve bağışların toplandığı, ayrıca Ramazan ayı dolayısıyla fitre ve zekatların da bu kapsamda kabul edildiği belirtilirken, Gazze’de kurulacak iftar sofralarında bir kişilik maliyetin 150 TL olarak belirlendiği açıklandı. Türkiye genelindeki birçok gönüllü kuruluşun da projeye destek verdiği öğrenildi.

CANŞİ ÇAĞRI YAPTI

Çalışma ile ilgili açıklama yapan İDEBİR Başkanı Zeki Canşi, “Gazze’de büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Biz de İDEBİR olarak başlatılan kampanya kapsamında bir hareket başladık. Halkımızın duyarlılığı bizleri sevindiriyor. Vatandaşlarımızı Gazze’deki yaraların sarılmasına destek olmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817