İlimtepe’de sokaklar karanlığa gömüldü
 İddialara göre, 336 daire ve 41 blokun yer adlığı 4 Nolu Site’ye gelen Sedaş görevlileri, site içindeki lambaların abonelikleri olmadığı gerekçesiyle kesileceğini söylediler. Site sakinleri bunun üzerine yönetim oluşturduklarını ve abone olacaklarını belirttiler. Ancak, proje olmadığını, yeniden proje çizilerek uygulanması sonrasında abonelik yapılabileceğini söyleyen görevliler elektriği kestiler.

Sokak lambaları da söndü

Asıl olay bundan sonra başladı. Sedaş, site elektriğini keserken, 1 ve 2. Sokak lambaları da bu hattan akım aldığı için sokaklar karalıkta kaldı. Sedaş’ın bu sokaklarda çekili hattı olmadığı için elektrik verilemeyince, site akımı da abone olunmadığı için açılmayınca 4 Nolu Site ve çevresindeki sokaklar karardı.

10 yıl sonra

Site sakinleri bu duruma isyan ederek, ‘’Aradan 10 yıl geçtikten sonra site içindeki aydınlatmanın aboneliğinin olmadığını, projesinin bulunmadığını söyleyerek bizi karanlıkta bıraktılar. Burası İlimtepe, yabani hayvanlar dışarda dolaşıyor, ışık bizim için çok önemli. Kar yağdığında Sedaş bizi mağdur etmişti, şimdi de bu nedenle mağdur ediyor. Sokaklarda lamba yanması gerekiyor ama Sedaş’ın böyle bir hattı, bağlantısı yok. 10 yıl önce site aydınlatmaları ile sokak lambalarını yakmışlar, şimdi bunun cezasını biz çekiyoruz’’ dediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.