AKP iktidarının Türkiye’nin temel sorunlarını çözdüğünü, ekonomide çok önemli hizmetler yapıldığını söyleyen Işık, “Artık bütçeye gelen her 100 TL’nin 85 TL’si faize gitmiyor.Hayat pahallılığı gündemden kalktı. Faiz sıfırlandı. Artık terör konusunu kökünden çözecek çalışmalar yapılıyor” dedi.
ÇOK OKUL YAPILACAK
Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, bu yıl içinde ilimizde özellikle eğitim ve sağlık yatırımlarının çok öne çıkacağını söyledi. Vali Ercan Topaca’nın da eğitim konusuna büyük önem verdiğini belirten Işık şöyle konuştu:
“-Henüz 2013 yılının başındayız. Bu yıl, ilimizde eğitimde hamle yılı olacak. Cumhuriyet tarihinde en fazla okulun yapıldığı yıl olacak. Milli Eğitim Bakanlığının yatırım bütçesi 2 milyar TL’den 8 milyar TL’ye yükseldi. Deprem riski taşıyan binalar yenilecek. Yüzde yüz okufllaşmayı hedefleyen bir anlayışla lise eksiğini kapatacağız. Okul yapımına uygun kamu arazilerinin tamamını belirledik. Gebze ve İzmit’te yapılacak kampus okulların inşaatlarına bu yıl başlayacağız.Valimizin eğitim konusundaki hassasiyeti her türlü takdirin üzerindedir.Yenimahalle’deki C Tipi cezaevi oradan kalkacak. Bu alana 2 yıl içinde İzmit lisesi, Gazi Lisesi, Kız Meslek Lisesi taşınmış olacak.
SAĞLIKTA YATIRIMLAR
Fikri Işık bu yıl içinde ilimizde sağlık yatırımlarının da hız kazanacağını söyledi. Işık bu konuda şu bilgileri verdi:
“- Kocaeli Devlet hastanesi’nin yeni binası için ihale aşamasına gelindi.Nisanda temel atmayı hedefliyoruz. Kandıra Devlet Hastanesi inşaatı hızla devam ediyor. Gebze Fatih Devlet Hastanesi inşaatı başladı.70 bin metkxrekare kapalı alana sahip muazzam bir hastane yapılıyor. Gölcük Devlet Hastanesi ek bina projesi tamamlandı. Çayırova ve Kartepe’de Aile Sağlık Merkezleri yakında hizmete girecek. Dilovası’nda yeni hastane bitiyor. Seka Devlet Hastanesi’ni de ele alacağız.Derince Askeri Hastanesi’nin eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne devredilmesi süreci devam ediyor. “
7 YENİ KAVŞAK
AKP Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, 2013 yılında ulaşım ve trafik konusunda da önemli yatırımlar yapılacağını söyledi”Kocaeli’de karayolları üzerinde 7 yeni kavşak yapılacak. Bunlara bu yıl başlamış ve bir kısmını yıl sonuna kadar tamamlamış olacağız” dedi. Işık, Gebze Üniversitesi yasa tasarısının da Meclis’e sunulduğunu açıkladı, “Gebze Üniversitesi 4 fakülteli olarak kurulacak.Bu yasama döneminin sonuna kadar meclis’ten geçmiş olacak” dedi.