Işıktan Bir Müjde Daha




18 dönümlük alanda yeni bir Gölcük Endüstri Meslek Lisesi yapacağız


AK Parti Kocaeli Milletvekili ve Milli Eğitim Komisyon Başkanı Fikri Işık, geçtiğimiz gün Gölcük’e gelerek büyük müjdeler verdi. İlçe Teşkilat binasında Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, AK Parti Gölcük İlçe Başkanı Sedat Yücel ve yönetimi, Belediye ve İl Genel Meclis üyeleri ve İl Yöneticileri ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Işık, Gölcük’e yeni bir endüstri meslek lisesi yapılacağını söyledi.

Açılış konuşmasını İlçe Başkanı Sedat Yücel yaptı. Yücel, Gölcük’te bir dizi program yapmak üzere  Milletvekilimiz Fikri Işık ilçemizi ziyaret etti. Partimizin kuruluşundan bu yana büyük emekleri olan Sayın Işık’ı komisyon başkanı olarak görmek bizleri ayrıca çok mutlu etti. Kendisinden bende siyaseten çok şeyler öğrenmiş biriyim. Sayın vekilimizi bugün hem ağırlamış olacağız hem de ilçemiz projeleriyle ilgili görüş alışverişi yapacağız, yeni projeleri değerlendireceğiz dedi.


Başkan Ellibeş ise, Değerli vekilim öncelikle hoş geldiniz. Ankara’da her zaman bizlerin elimiz, kolumuz, gözümüz, sesimiz oldunuz. Her projemizde büyük destekçimizsiniz. Bugünde eliniz boş gelmemişsinizdir. Büyük müjdeleriniz olacaktır zira bundan önce 3 kez müjde vermiş ve bunların gerçekleşmesine katkı sağlamıştınız Gölcük’e kazandırılan projelerden dolayı teşekkür ediyor, sözü bırakıyorum dedi.

Ardından sözü alan Işık yaptığı konuşmada, Biz Kocaeli’yi üç ana merkezli olarak düşünüyoruz. İzmit, Gölcük ve Gebze. Bu üç ana bölgenin birlikte gelişmesine büyük önem veriyoruz. Gölcüğümüzde alan sınırlı olması nedeniyle, daha fazla eğitime ve beraberinde insanımızın geleceğine yatırım yapıyoruz. Gölcük’ün hızlı kalkınması noktasında bir stratejimiz var. Öncelikle eğitimde alt yapı kalitesini arttırmayı hızlı bir şekilde tamamlıyoruz. Bugün sizlere önemli bir müjde vereceğim. Uzun süredir istenilen taleplere Tayvan prefabrikleri denilen, 18 dönümlük alanda yeni bir Gölcük Endüstri Meslek Lisesi yapacağız. 2013 yatırım planına bu proje girdi. Gölcüğümüz yeni bir endüstri meslek lisesine kavuşacak. Mesleki eğitim Türkiye açısında önemli. Kaliteli ve fiziki mekanları güzel olan bir okul ilçeye değer katacaktır dedi.

Gölcük için eğitim konusunda büyük bir çaba içindeyiz diyen Işık, “Anadolu Öğretmen Lisesi gerçekleştirildi. 2.Fen Lisesi’ni açtık. Pansiyonu da Ankara’dan yatırım planına koyduk. Pansiyon bu yıl içinde yapılacak. Gölcük her yönüyle güçlü bir Fen Lisesi’yle birlikte eğitimde sıçrama yapacaktır. Diğer okullarımızı da tek tek elden geçiyoruz. Kocatepe çok güzel oldu. Eski hali kötüydü. Değirmendere’de, Halıdere’de, İhsaniye’de yeni binalar sürecek. Arzumuz ve hedefimiz Gölcük’ün sadece Kocaeli’de değil, Türkiye’de önemli noktaya gelmesidir dedi.

Bunların yanında ilçemiz için iki yatırımımız daha var diyen Işık, Gölcük Gençlik Merkezi, yüzme havuzunun yanına yapılacak. Böylelikle gençlik merkezi projemizde hayata geçmiş olacak. Ayrıca 50 kişilik TOKİ tarafından Sevgi Evi’nin inşaatı da çok yakından başlayacak. 300 kişilik öğrenci yurt yapımının projesi de çizildi. İhale aşamasına geldi. Bu yatırımlarla Gölcük daha güçlü bir şehir olacak. Adliye ve Devlet Hastanesi ile ilgili süreçte devam ediyor. Projeler çizildi. İhale aşamasına gelindi dedi.

Işık ayrıca, Ben burada iki konunun altını çimek istiyorum. Gölcük’te başarılı bir teşkilatımız var. Kendi arasında iç huzuru olan çok ama çok başarılı bir teşkilat. Daha önceden bu yapı vardı. İlçe başkanı değiştikten sonrada koruyarak ve geliştirerek devam etti. Teşkilat içinde sıkıntı olursa hizmetlerin aksamasına neden olur. Biz kesinlikle bunu yaşamıyoruz. Gölcük teşkilatı takdire şayan örnektir. İlçe başkanına ve bütün teşkilatlarına teşekkür ediyorum ifadelerini kullandı.

Bunun yanında çok başarılı bir belediyemizde var diyen Işık, Çok çalışkan bir başkanımız ve ekibi var. Belediye başkanımıza çok özel teşekkür ediyorum. Sayın Ellibeş hem hizmet üretiyor, hem de halkın içinden hiç kopmuyor. Bu bizim açımızdan çok değerli. Çok güçlü de bir ekibi var. Bu ekip Gölcük’ün meselelerini adım adım takip ediyor. İki haftada bir benim odama mutlaka uğrarlar. Herhangi bir şey almadan da çıktıkları baki değil. Bu gayret bu uyum başka hiçbir partide yok dedi.

Muhalefeti eleştirmeyi de ihmal etmeyen Işık, CHP’yi görüyorsunuz kendi iç mücadelelerini kendi içlerinde saklayamaz oldular. Semboller üzerinden mücadeleye başladılar. Ama onlar sesleniyorum bizi uğraştırmasınlar. Bizim hedeflerimiz var. 2023 hedefimiz var. Uyumlu bir şekilde çok güçlü bir iktidarla yolumuza devam ediyoruz. Bizim sırrımız budur. İnşallah bu birlikteliğimiz devam eder. Şehrimize ve ülkemize hizmet olarak yansır. 2023′e yürürken ülkeyi kalkındıran kadrolar olarak başarımız baki kalır” dedi. Terör sorununa da değinen Işık, şuan Türkiye’nin ayağında tek bir pranga kaldı, o da terör. Terörde çözüldüğünde birilerinin bizi aşağıya çekebileceği hiç bir şey kalmayacak ve Dünya’da güçlü bir aktör olan ülkemiz milletimizle birlikte kalkınmasını sürdürecektir diyerek basın toplantısını sonlandırdı.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.