İSTEPNE ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ


 

Körfez İlçe’de, park halinde ki araçların istepne lastiklerini çalan ve araç sahiplerinin korkulu rüyası haline gelen hırsızlık çetesinin bir elemanı çalıntı 17 adet lastikle yakalandı. 3 kişinin aranmasına devam ediliyor.

Alınan bilgi ve iddialara göre, 23 Temmuz günü saat 02.00 sıralarında Körfez İlçesi Fatih Mahallesi 4. Sokak mevkiinde bir araçtan istepne hırsızlığı gerçekleşti. Daha önce de benzeri şikayetler olması nedeniyle çalışmaları yoğunlaştıran Körfez İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, şüpheli 41 GD 094 plakası takılı olan siyah Mercedes marka aracın İzmit yönüne gittiğini belirledi.

Takip edilmeye başlanan araç, 05.00 sıralarında tekrar Körfez İlçesi sınırlarına girdiği anda ekipler tarafından Yeni Yalı Mahallesi Gündoğdu Sokak’ta aracı yakaladılar. Sürücü ve yanında bulunanlar aracı terk edip yaya olarak kaçmaya başlarken, polis şüphelilerin bıraktığı araçta yaptığı incelemede K.E.T. ye ait kimlik, 3 adet cep telefonu, aracın gerçek plakasını,  ruhsat ve 17 adet çalıntı olduğu tahmin edilen çeşitli ebatlarda stepne lastik ele geçirdi.

Ele geçen plaka ve araca takılı plakalar üzerinde yapılan GPS incelemelerinde şahısların, Körfez, Derince ve İzmit’te benzeri hırsızlıklar yaptığını belirledi. Kimliğini ve telefonunu bırakarak kaçan K.E.T. İstanbul’da yapılan operasyonla yakalanırken, kimlikleri tespit edilen V.K., M.T.S. ve A.A. nın aramasına devam ediliyor. Çalıntı stepnelerden 7 adedi sahiplerine teslim edilirken, diğer 10 stepnenin sahibi tespit edilmeye çalışılıyor. Olayla ilgili soruşturma ve yakalama çalışmaları devam ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.