İtu Öğrencileri Kartepe’ye Çıkarma Yaptı

4 OTOBÜS İTÜ’LÜ KARTEPE’DE

İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü 2. Sınıf Öğrencileri dönem projesi için Kartepe’ye geldiler. İki gün boyunca 150 öğrenci Kartepe genelinde incelemede bulundular. Öğrencilerin saha çalışmaları sonrasında Kartepe Belediye Başkan Yardımcısı Bali Holat başkanlığında toplantı yapıldı. Toplantıda Plan ve Proje Müdürü Ferda Özparlak Şahin tarafından Kartepe Belediyesi meclis salonunda “Planlama ve Kartepe’nin potansiyel gelişim alanları” hakkında sunum yapıldı. 150 öğrencinin salona sığmadığı İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri dönem projesi kapsamında Ketenciler ve Kent Merkezi üzerine çalışma yapacaklar.     

MÜTHİŞ BİR DOĞA GÜZELLİĞİNE SAHİBİZ

Toplantıya ev sahipliği yapan ve öğrencilerin saha çalışmalarında ki tespitleri ile ilgili soruları samimiyetle cevaplayan Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, “Kartepemiz henüz 10 yaşındadır. Müthiş bir potansiyeli vardır. Bölgemizde geleceğin en güzel yerlerinden biridir. Herkesin desteğine ihtiyacımız var. Kartepe Belediyesi olarak sosyal belediyeciliğe büyük önem vermekteyiz. İlçemiz de turizm ve sanayi alanında ciddi yatırımlar vardır. Türkiye’nin hiçbir yerinde olmayan kayak imkanı Kartepe’de bulunmaktadır. Dağa çıkan üç alternatif yolumuz var. Müthiş bir doğa güzelliğimiz var” dedi.  

ÜRETİMDE KADINI ÖNE ÇIKARTACAĞIZ

Öğrencilere Kartepe’nin kısa geçmişini ve gelecek planlarını anlatan Başkan Kocaman “Daha 10 yaşında belediyeyiz. Şehircilik alanında Kent Merkezi planlaması yapıldı. Şimdi yapımına hızla devam edilmektedir. Belde belediyeleri olduğu dönemde hemşehrilerimizin bir ayağı İzmit’teydi. Kentleşme, kentlilik bilinci konularında hızlı adımlar atacağız. Gençlerimizin, kadınlarımızın daha güzel zaman geçirecekleri yerleri yapmaya çalışıyoruz. İlçemizde yerel anlamda çok ciddi üretim vardır. Sadece kadınlarımıza yönelik 140 dönüm alan içerisinde üretim ve satış merkezi planlıyoruz. 300 tane satış yeri, koşu parkuru, eğlence alanları, bisiklet yollarının olduğu, turizm lokasyonun üzerinde olan bir yer planlıyoruz. Kadınlarımızın üretime katılımını sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

SEYYAR GIDA SOKAĞI PROJESİ

“Gençlik alanında çok ciddi bir potansiyelimiz var” diyen Kocaman “Biz bunu artı olarak görüyoruz. Gençlerimizin geleceğini şekillendirmesi noktasında ciddi çalışmalar içerisindeyiz. Bu yönde üniversitelerinde desteğine ihtiyacımız vardır. Derbent-Suadiye ekseninde dağa çıkan yolumuzda yeterli tesis bulunmamaktadır. Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan yerler kiralanabilir. Seyyar Gıda Sokağı planlamamız var. Gençlerimize yeni bir ticaret alanı planlıyoruz. Ticarete yeni bir anlayış getirmek istiyoruz. Gençlerimizi bu yönde destekleyeceğiz. Bazı gençlerimiz halen daha fabrikada iş diye gelmektedir. Kartepe’de bu kadar güzellik varken gençlerimizin hayalinin fabrika da işçi olmaktan öteye çıkarmayı hedefliyoruz. Kartepemiz bunun için uygun özelliklere sahip. Bu potansiyeli açığa çıkarıp halkımızla bütünleştireceğiz. 160 kabinle Seyyar Gıda Sokağı projemiz var. Bütün proje ve yatırım kararlarımızı tarafların istişaresi ile birlikte alıp, katılımcı yönetim ilkesine önem veriyoruz” dedi.

TURİZM MASTER PLANI HAZIRLANIYOR

“Kartepe’nin güzellikleri mutlaka görülmelidir” diyen Kocaman “Kartepemizin Turizm Master Planları yapıldı. Kocaeli’nin Turizm Master Planının tamamlanması yapılması ile Kartepe daha görünür olacaktır. Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile bu yönde temaslarımız vardır. İstişare yapılmadan doğru bir projenin yapılacağına inanmıyorum. Kartepemizin potansiyelinin doğru yönlendirilmesi önemlidir. Bir çok il ve ilçeden daha iyi durumdayız. Kartepe bu yönde bir başka güzeldir. Biz bunun anlaşılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

GELECEĞİ İYİ PLANLAMAK GEREKİYOR

“Kartepemizin doğal güzellikleri korunmaktadır” diyen Belediye Başkanı Kocaman “Dağa yapılan otel Kartepe’nin ufkunu değiştirmiştir. Kartepe’nin 10 yıl önce ki halini bilseniz neler yapıldığını net olarak görürsünüz. Her mahallemizde mahalle konağı bulunuyor. Kadın spor merkezlerimiz vardır. KAR-MEK kurslarımızda kadınlarımız üretimin içerisindedir. Alo Evlat Sağlık Kulübü tarafından bakım yapılan büyüklerimiz vardır. Büyüklerimizin sosyal ve psikolojik olarak da keyifli zaman geçirmelerini sağlıyoruz. Teleferik Projemiz vardır. Hukuki prosedürleri bekliyoruz. Projenin hayata geçirilmesiyle Kartepe farklı bir görünüme kavuşacaktır” şeklinde konuştu.

GÖREVİNE AŞIK BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ

Kartepeyle ilgili ufkunu, vizyonunu hayallerini ve hedeflerini içtenlikle paylaşan Başkan Kocaman İTÜ’lü öğrencilerin ufkunu açtı, hayallerine yön verdi. Başkanın anlatımından, heyecanından ve Kartepe sevgisinden etkilendiklerini ve feyz aldıklarını belirten öğrenciler, Kartepe teknik inceleme gezimiz çok verimli ve faydalı olmuştur. Bizlerde önemli iz ve hatıralar bırakacak. Başkanımızın gençlik enerjisi ve görevine duyduğu aşk Kartepe’ye çok şey kazandıracak. Özel olarak da gelmeyi düşünüyoruz. Başkanımıza ve destek veren herkese çok teşekkür ederiz. Öğrencilerin teknik sorularına ise Kartepe Belediye Başkan Yardımcısı Bali Holat’ın cevaplandırmasının ardından toplantı sona erdi.   

         

     

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.