İyi Parti Derince Engel Tanımıyor

Kocaeli Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne gerçekleştirilen ziyarette ilk olarak sözü alan Dernek Danışmanı aynı zamanda kurucu başkanı olan İsmet Arguç engellilerin sorunlarının derya deniz olduğunu söyleyerek başladığı konuşmasında;

‘’ Sorunlar çok ama mutlaka bir yerden başlamak gerekiyor. Kocaeli’de ve özellikle Derince ’de yaşadığımız sorunların en başında engellilerin hayatını kolaylaştırmada büyük önem taşıyan takip taşları geliyor. Bununla birlikte ulaşımla ilgili erişebililirlik noktasında çok büyük sorunlar var.

GEÇİNEMİYORUZ!

Engelliler normal yaşam standartlarını sürdürmekte zorlanıyor, verilen maaş geçimimizi sağlamaya yetebilecek bir miktar değil. Türkiye’de yüzde 12.29 engelli bulunuyor. Bunu Derince olarak temel aldığımızda 17-18 bin civarında bir sayıya tekabül ediyor. Anlayacağınız sayımız azımsanmayacak kadar çok. Bugün burada hepimizin adına konuşuyoruz, sizlere bizi dinleyerek zaman ayırdığınız ve bu önemli günde bizi unutmadığınız için derneğimiz adına teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

ARAMIZDA ENGEL YOK

Arguç sonrasında konuşan Kocaeli Kadın Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Pelin Dönge ‘’Öncelikle şunu söylemek isterim ki İyi Parti olarak sadece 3 Aralık’ta değil her zaman sizin yanınızdayız. Biz tıpkı Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in yapmış olduğu gibi ziyaretlerimizi siyaset yapmak için değil tüm vatandaşlarımızın sorunlarını dinlemek için gerçekleştiriyoruz. Siz engelli vatandaşlarımızın yaşadığı sorunları öğrenerek notlarımızı alıyoruz. Sesinizi duyurmak için her daim yanınızda olmaya devam edeceğiz, unutmayın ki bizim aramızda engel yok hiçbir zamanda olmayacak’’ dedi.

660 TL MAAŞ VERİLİYOR!

Son olarak söz alan ve Dernek Başkanı Nilgün Albayrak ile yönetimine misafirperverliklerinden dolayı teşekkür eden İyi Parti Derince İlçe Başkanı Metin Savaş Sulu konuşmasında;

‘’Asgari ücretin bile geçinmek için yetersiz kaldığı şu zamanda öğrendik ki 660 TL maaş alarak bununla geçinmesi beklenen engellilerimiz var. Bu insafsızlık yetmezmiş gibi sosyal yaşamını sürdürmek isteyen engelli vatandaşlarımız hem ulaşımda yaşanan sorunlar hem de engelliler için yapılması gereken ancak bir türlü yapılmayan çevre düzenlemeleri nedeniyle mağdur durumdalar. Biz tüm bu sorunların olmadığı bir Derince hatta Kocaeli istiyoruz. Bunun için elimizden geleni yapmaya hazırız.’’ İfadelerini kullandı.

Ziyaret programı toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817