İZMİT MECLİSİNDE ENCÜMEN VE KOMİSYON SEÇİMLERİ YAPILDI


Mecliste bir yıl süreyle görev yapacak encümen ve komisyon üyelerinin seçimi yapıldı.

İbrahim Elgin meclis 1.başkan vekili, Ersin Albayrak da meclis 2 başkan vekili seçilirken, katipliklere de Güzin Taştekin ile Ersin Alpaslan yeniden seçildiler.

BELEDİYE ENCÜMEN ÜYELERİ: Emine Zeybek, Cemil Kanpara, Ersin Albayrak

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU: Hayrettin Ünlü, Ersin Alpaslan, Yusuf Sami Çınar, İbrahim Güçlü, Birol Sağlam

İMAR KOMİSYONU : Erdoğan Çakır, Aykut Bozkurt, Güzin Taştekin, H. İlker Ulusoy, Veli Beyaztaş

ÇEVRE VE SAĞLIK KOMİSYONU : Ayhan Arslanboğa, Yaşar Keskin, Hüseyin Polattimur, Abdullah Koç, A. Hale Meriç.

EĞİTİM, GENÇLİK VE SPOR  KOMİSYONU : Engin Uztürk, İbrahim Kılıç, Canan Soylu, Abdullah Koç, Emrah Efe.

KÜLTÜR, TURİZM VE SANAT KOMİSYONU : Canan Soylu, İbrahim Elgin, Haluk Akgün, Birol Sağlam, Özcan Özer.

SOSYAL HİZMETLER KOMİSYONU  : Emine Okanalp, Engin Uztürk, Haluk Akgün, İsmail Kamış, Emrah Efe

KIRSAL HİZMETLER VE İSİMLENDİRME KOMİSYONU : Nevzat Tekinsav, Sabri Yıldız, Emine Okanlp, A. Hale Meriç, Ersin Albayrak

MARMARA BELEDİYELER BİRLİĞİ ÜYELERİ: Nevzat Tekinsav, Özcan Özer

TARİH KENTLER BİRLİĞİ ÜYESİ: Güzin Taştekin.

KOMİSYONA HAVALE

Mecliste belediye mülkiyetindeki Durhasan Mahallesi /628 nolu 3.190,00 m2’lik parselin /340 nolu 7.190,00 m2 lik parselin , /2337 nolu 2.340,00 m2 lik parselin 59,21 m2 lik kısmının, 2566 nolu 12.630,00 m2 lik parselin 6.642,84 m2 lik kısmının, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 30.maddesine göre Karayolları Genel Müdürlüğü’ne devredilmesi için Belediye Başkanına ve Encümene yetki verilmesi konusuyla ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün yazısı detaylı görüşülmek üzere plan bütçe komisyonuna havale edildi.

İzmit-Arızlı İ-9 Gelişme Konut Alanı Planlama Bölgesi”ne ilişkin Belediyemiz Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nce yürütülen 3194 sayılı imar kanunun 18.madde uygulaması (şuyulandırma) çalışmalarında İl Kadastro Müdürlüğü tarafından 20.12.2016 tarihinde onaylanan kadastral parsel sınırları ile mevcut mülkiyetler arasında farklılıklar bulunması sebebiyle mevcut imar planı alan kullanım sınırlarının onaylı mülkiyet verileri doğrultusunda yeniden düzenlenmesini içeren 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu teklifi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün yazısı da imar komisyonuna gönderildi.

İmar planında  Türk Telekom alanında kalan, Hatipköy mahallesi 2105 ada 11 nolu 2.865,00 m2 lik parselin belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere satın alınması için Belediye Başkanına ve Encümen’e yetki verilmesi teklifi ile ilgili  Plan ve Bütçe Komisyonunun  raporu kabul edildi.

Belediye meclisinde çağdaş belediyecilikte esas olan engelli yurttaşların, engelli hallerini hissettirmeden her yurttaş gibi eşit yaşam koşullarından soyutlanmadan, Belediyelerin tüm hizmetlerinden yararlanmaları amacıyla ‘ENGEL OLMAK İÇİN DEĞİL DESTEK OLMAK İÇİN’ sloganıyla İzmit’te engelli yurttaşların bu hizmet alımlarında sorunlarının sıkıntılarının tespit edilmesi ve çözüm yollarının hayata geçirilmesi teklifi ile ilgili  Sosyal Hizmetler Komisyonunun raporu da kabul edildi.

GİZLİMİZ SAKLIMIZ YOK

Muhalefet şerhi bulunan denetim komisyonun raporu oy çokluğu ile kabul edildi. Başkan Doğan denetim komisyonu raporuyla ilgili olarak “ denetim yapmak kolay bir iş değildir. Büyük emek sarf edilen bir çalışmadır. Bizim için faydalı ve yol gösterici oluyor. 9 yıldır suiistimal olacak işler olmadı. Biz turizm ve kültür varlıklarına en fazla harcama yapan belediyeyiz. 30 milyondan fazla para harcadık. Hizmet mal alımları her dönemin hassas konusudur. Açıklık ve şeffaflık bakımından en iddialı belediyeyiz. Saklı gizlimiz yok. Her şeyi, herkes açık olarak yapıyoruz. Doğrudan teminlerde yerelden alış verişi  tercih ediyoruz. Keşke hepsi kendi bölgemiz esnaflarından olsa. Bütçemiz her geçen yıl büyüyor. Yapılan işler şehrimizin tanıtımına önemli katkılar sağlamaktadır. Milletin parasını şehrimizin ve ülkemizin menfaatine harcıyoruz. İzmit marka bir belediyedir. Her şeyimiz yasaldır. Belediyemizin 2 şirketi de borcu olmayan güzel işler yapmaktadır. Göreve geldiğimiz de bu şirketler borç içindeydi. Yapı denetim firmalarının en rahat çalıştığı belediyeyiz. Yaptığımız işlerde kamu zararı söz konusu değildir” dedi.

İzmit Belediyesi’nin 2017 yılı faaliyet raporu da meclis üyelerince görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi.

AYAĞIMIZI YORGANA GÖRE UZATIYORUZ

 Doğan, faaliyet raporuyla ilgili olarak da şunları söyledi; “ muhalefetsiz iktidar olmaz. Demokrasi muhalefetle gerçek anlamını bulur. Yapıcı muhalefet olduğunuz sürece baş tacımız olursunuz. Gelir ve gideri her zaman tutan bir belediyeyiz. Ayağımızı yorganımıza göre uzatıyoruz. Türkiye’de iyi belediyeler arasındayız. 2017 de yüzde 40’a yakın yatırım yaptık. 80 milyonluk yatırım oldu.  İzmit Belediyesi yakışanı yapmaya devam ediyor. Kızıltepe ve Diyadin’e de 7 milyona yakın yatırım yaptık. Deprem müzesi Dünyanın en iyisidir. En ileri teknoloji kullanıldı. Kobe’dekinden de ileridir. Projelerimizi vatandaşımızın gönlünü kırmadan yapmaya özen gösteriyoruz. Vadettiklerimizin yüzde 90’ından fazlasını yaptık. İddia ediyorum vadetmediğimiz daha çok sayıda projeyi yaptık. Bütçemiz her geçen yıl daha da artıyor. Türkiye’nin büyümesinden daha hızlıyız. Bütçesini yüzde yüz gerçekleştiren bir belediyeyiz. Türkiye’ye referans olacak işler yapıyoruz. Ufku geniş bir belediyeyiz.”  

Bir sonraki meclisin 8 Mayıs Salı günü saat 15.00 de yapılması kararlaştırıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.