İZMİT’E ENGELLİ DOSTU PARKLAR

“Engelli Dostu İzmit Belediyesi Projesi”  kapsamında  önümüzdeki aylarda şehrin dört bir aynındaki mevcut parklarda engelli erişimine yönelik fiziki düzenlemeler yapılarak, parklara engelli bireyler için tasarlanan oyun aletleri yerleştirilecek, park giriş-çıkışları da yetişkin ve çocuk engellilere uygun hale getirilecek.
Proje kapsamında belediyenin ortak çalışma yürüttüğü Kocaeli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden İl Müdür Yardımcısı Mesut Yalçın, Şube Müdürü ilhan Toğrul, İzmit Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Ayhan Varol, Birim Sorumluları Abdullah Kalkan ve Başak Çevik bir araya gelerek yapılan ve yapılacak parkların engellilerin kullanımına uygunluğu ile ilgili görüş alış verişinde bulundular.

HERKES İÇİN ERİŞİLEBİLİR PARKLAR


Belediye yetkilileri yapılmış ve yapılacak olan parkların uygunluğu denetlenerek “Erişilebilirlik” belgesi alınması konusunda gerekli düzenlemelerin yapılmasının planlandığını belirterek “ İzmit Belediyesi olarak engelli vatandaşların sosyal yaşama daha fazla katılabilmesi için parkları “engelsiz” hale getirmek ve engelli bireylerinde rahatça kullanabilmesi için çalışmalar yapıyoruz” dediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.