İZMİT’TE OTİZMDE YENİ FİKİRLER SEMİNERİ

İzmit Belediyesi yetkilileri, Kocaeli Otistik Çocuklar Demeği (KOÇDER) Başkanı İlkin Kılıçarlan ile ailelerin takip ettiği seminerde konuşan Doç. Dr. Haşan Önal otizmin beyin hücreleri arasında iletişim ve bağlantı bozukluğu olarak tanımlana­bileceğini belirterek “otizmde özel eğitim dışında alternatif tedavi gibi sunu­lan literatürde yer almayan, kanıtlanmamış tedavilerin etkinliği yoktur ve uygulan­mamalıdır. Uygulayan kişi ve kurumlar bu çocukları bi­lerek veya bilmeyerek suistimal etmektedir. Bu çocuklar doğuştan böyle olmaktadır. Otizmlileri haftada 35- 40 saatlik özel eğitimlerle topluma kazandırmaktan başka çare yoktur. Otizm sıklığı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde artmaktadır” dedi.

Oldukça yararlı geçen seminerde otizmde ilk 3,5 yaşa kadar mutlaka oyunla terapi verilmesi gerektiği, 12 yaşa kadar beslenmenin önemini ve mutlaka doktorun önerdiği diyetin uygulanması gerektiği, en önemli tedavinin çocuğun sosyalleşmesini sağlamak olduğuna da dikkat çekildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.