Kandıra’dan Halep İçin İlk TIR Yola Çıktı
  Kandıra Belediyesi öncülüğünde sivil toplum örgütlerinin destekleriyle düzenlenen “Halep Ordaysa, Kandıra Burada” yardım projesi kapsamında 550 çuval un yüklü ilk TIR, dualarla yola çıktı. Uğurlama törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken,  Ak Parti Kandıra İlçe Başkanı Yunus Özder ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kandıra Belediyesi, İlim Yayma Cemiyeti, İHH, Gülsima Eğitim ve Kültür Derneği, Kandıra Kent Konseyi ve ilçe esnafının katılımlarıyla, Halep’te yaşanan insanlık suçuna dünyanın dikkatini çekmek ve bölge halkının ihtiyaçlarını karşılamak adına başlatılan “Halep Oradaysa, Kandıra Burada” yardım kampanyası kapsamında hayırsever vatandaşların destekleriyle alınan 550 çuval un yüklü ilk TIR, dualarla yola çıktı. 

Başkan Köken;  “Halep İçin Kandıra Burada Dedi”

Son iki yıl içerisinde Kocaeli’den Suriye’ye giden 91’nci, Kandıra’dan ise 7’nci olan yardım Tırı,  bu kez Kandıralı şehidimiz Abdulsamet Özen ismiyle Halep için yola çıktı. Yardım kampanyalarının devam ettiğini vurgulayan Başkan Köken, hayırsever vatandaşlardan destek beklediklerini ifade etti. Sivil toplum örgütleri ile ortak yürüttükleri çalışmalar kapsamında un, gıda, battaniye, atkı, kullanılmamış giysi ve çocuk bezi ihtiyaçları için çalışmalarına devam edeceklerini  ifade ederek kendilerine destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na da teşekkür etti.

 ‘EMEĞİ GEÇENLERDEN ALLAH RAZI OLSUN’

Başkan Karaosmanoğlu, “Suriye’deki durum hepimizin içini acıtıyor. Adeta ciğerimiz yanıyor. Oranın derdini dert ediniyoruz. Kandıralı kardeşlerimiz Belediyemizin ve sivil toplum örgütlerimizin destekleriyle bir tır un topladılar. Emeği geçen tüm arkadaşlara bende teşekkür ediyorum. Organizeyi yapan, katılan, yardım eden tüm Kandıralı kardeşlerimizden Allah razı olsun” dedi.

Yapılan duaların ardından un yüklü tır yola çıktı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.