Karabataklar Darıca Hayvanat Bahçesi’nde
 Yarımca’dan başlayarak, Derince’ye kadar tüm sahili zifte bulayan ve Karabatakların ölmesine neden olan kirlenmeye, Tütünçiftlik Sahil Koruma ve Güzelleştirme Derneği ile çevreci gençler müdahale ettiler.

Sahile koşan dernek yöneticileri ve gençler, çırpınan Karabatakları toplayarak, çeşitli kimyasal temizleyicilerle kuşları kurtarmaya çalıştılar. CHP Körfez İlçe Başkanı Mehmet Kaçar, Milletvekili adayı İl Sağlık Komisyon Başkanı Doktor Müzeyyen Tan, Dernek Başkan Yardımcısı Yaprak Fidancı ve Belediye meclis Üyeleri, çevreci gençlerle birlikte sahilde çırpınan kuşları topladılar.

Veterinerlere Danıştılar

Doktor Müzeyyen Tan, veteriner arkadaşları ile de görüşerek Karabataklara zarar vermeyecek şekilde kimyasal temizleyicileri öğrendi. Bundan sonraki aşamada da temizleyici maddelerle kuşların kanatları silindi ve ardından gelen Körfez Belediyesi ekiplerine teslim edildiler. Kuşların, Darıca Hayvanat Bahçesi’ne götürüldüğü ve burada tedavi edilecekleri belirtildi. Sağ kalan kuşların toplanmasından sonra sahile gönderilen belediyeye ait kepçeler sahildeki biriken yakıt atıklarını topladılar ve sahili kuşlara zarar vermeyecek hale getirdiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.