Karadeniz, ‘’El frenlerini çekmek üzereyiz’’
 Ali Karadeniz, her gün şoför esnafının yeni bir sıkıntı ile karşı karşıya geldiğini ifade ederek, ‘’2006 yılında K belgeleri zorunlu kılındı ve bunun esnafa faydalı olacağı söylendi. Oysa aradan 10 yıl geçti ve 5 yılda bir vize zorunluluğu çıkartıldı. İkinci 5 yıl vizesi geldi ve esnaftan 1500 lira para isteniyor. Bu belgenin esnaf hiçbir faydasını göremedi. Oysa biz ton/kilometre ücreti belirlenmesini istemiştik. Bu da olmadı ve verilen K belgelerinin hiçbir faydasını göremeyen esnaf, şimdi ikinci kez hem de 1500 lira gibi bir vize ücreti ödemek zorunda kalıyor. Aksi halde K belgesinin iptal edileceği söyleniyor. Bu ücret düşürülsün, ya da alınmasın, belgenin de gerektiğinde devir yapılabilir hale gelmesini esnaf adına istiyoruz’’ dedi.

   Karadeniz, şoför esnafının sıkıntılarının bitmediğini de sözlerine ekleyerek, ‘’Ard arda gelen zamlar, yükselen döviz her şeyin fiyatının artmasına neden oldu ama şoför esnafı taşımacılığa zam alamadı. Oysa, son artışlardan sonra nakliyeci ve taşımacı esnafına zam kaçınılmaz olmuştur. Esnaf bir yandan artan fiyatlarla, bir yandan vergi ve belge ücretleriyle mücadele ederken, sigorta şirketleri de söz verilen indirim yaklaşımına girmediler. Bu nedenle yollar sigortasını yaptıramayan araçlarla dolmaya başladı. Biz oda yöneticileri olarak esnafın bu sıkıntılarını bire bir yaşıyoruz ve gerekli makamlara iletmeye çalışıyoruz. Şoför esnafı gerçekten zor durumda. Vatanını, milletini çok seven şoför esnafının ülkesine faydalı olması için tekerleri mutlaka dönmeli. Biz esnafın sorunlarını iletmeye ve çözüm bulmaya çalışıyoruz, büyüklerimizden de sesimizi duymalarını ve çözüm aramalarını istiyoruz’’ dedi.

Karadeniz, nakliyeci esnafının Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün saat 24.00 ile 06.00 arasında serbest bırakılmasını talep ettiğini de sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.