Karaosmanoğlu, “17 Nisan sabahı daha demokratik Türkiye’ye uyanacağız”
 Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kartepe Mevcut Muhtarlar Derneği Başkanı Mete Karakuş ve yönetimini makamında konuk etti. Karşılıklı fikir alışverişi şeklinde geçen görüşmede yerel hizmetler ve 16 Nisan’da ki anayasa halk oylaması da görüşüldü. Demokratik olgunluğun mahallelerimizde ve köylerimizde var olduğunu vurgulayan Karaosmanoğlu, “Bizim kültürümüzde herkes bir diğerinin tercihine saygı duyar. Ayrıştırıcı olmaz, olamaz. 17 Nisan sabahı, hep birlikte daha demokratik ve yeni bir Türkiye’ye uyanacağız inşallah” dedi.

 

“HİZMETLERİMİZDE MUHTARLARIMIZLA BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ”

Hemen her gün, toplumun farklı bir kesimiyle bir araya geldiğini söyleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bizler hep beraberiz. Mahalleler şehirlerin, muhtarlıklarsa demokrasinin en küçük hücresidir. Mahallenin, köyün, muhtarlıkların taşıdığı önemi, biz çok iyi biliyoruz. Bütün hizmetlerimizde muhtarlarımızın imzası var. Kocaeli genelinde yaptığımız işleri, muhtarlarımız talepleri ve yönlendirmeleri belirliyor. Altyapıda, sosyal hizmetlerde, çevre yatırımlarında, fen işlerinde bütün işlerimizde sizinle birlikte çalışıyoruz. En ücra sokaklarımızın alt yapısını yenilediysek, çamurdan, tozdan, topraktan kurtarıp asfalta kavuşturduysak; Bu sizlerin sayesindedir. Size kulak vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

“SÖZ MİLLETİN, KARAR MİLLETİNDİR”

Muhtarlardan gelen talepleri sıraya koyduklarını ve bir takvime göre hareket ettiklerini söyleyen Karaosmanoğlu, “Biliyorsunuz, 16 Nisan’da da referandum var. Dikkatinizi çekmek isterim. Seçim değil, Referandum. Yani halk oylamasıdır. Halk kendisini ilgilendiren konularda, bire bir karar verecek, oy kullanacak. Tüm hemşerilerimden, bu gerçeğin farkında olmasını özellikle rica ediyorum. 16 Nisan’da anayasa değişikliklerini oylayacağız. Bu değişiklikler Meclisten ve Cumhurbaşkanından geçerek, nihayet bütün engellemelere rağmen, asıl söz sahibi olanın yani milletin önüne gelmiştir. Söz milletin, karar milletindir” dedi.

 

“SİYASİ GELECEKLERİ İÇİN MİLLETİN GELECEĞİYLE OYNUYORLAR”

Referandumu seçimmiş gibi satanlar, milletimizin zekâsını hor gördüklerinin altını da çizen Karaosmanoğlu, “Değişiklik paketinden, içeriğinden neredeyse hiç bahsetmiyorlar. Siyasi gelecek, ikbal adına, milletin geleceğiyle oynuyorlar. Yazıktır, ayıptır, günahtır. Durum net, açık, ortadadır. Tüm zamanlarda demokrasi, darbeden iyidir. Hukukun üstünlüğü, üstünlerin hukukundan iyidir. Milli irade, seçkinci, kapalı bir sistemden iyidir. Özgürlük, vesayetten iyidir. Bunların yaptıkları, iyiliğin önüne dikilmektir. Set çekmektir. Bu arada altını çizerek belirteyim; Anayasa değişiklik paketi bütün sorunlarımızı tabiî ki çözmeyecek, Demokratik bir hukuk devleti, tam anlamıyla sivil bir anayasa için büyük bir adım olacak” şeklinde konuştu.

 

“BİZİM CAHİL HALKIMIZ” DİYE BAŞLAYAN CÜMLELER KURUYORLAR”

Millet; kime görev verirse, O’nun demokratik, sivil bir anayasa yapmasının önünü açacak diyerek açıklamalarına devam Karaosmanoğlu, “Türk Milletine uygun bir yönetim şekli belirlenecek. Paketi, satır satır okumuş sivil bir vatandaş olarak, benim kararım net, milletimi seviyorum; rengim beyaz, oyum Evet.  Sizlerden de rica ediyorum; Her yerde var. Lütfen okumadıysanız, okuyun. “Bizim Cahil Halkımız” diye başlayan cümleler kuruyorlar, milleti tahkir ediyorlar, neredeyse okumaktan men ediyorlar. Pakette hiç olmayan kavramlar icat ediyorlar. Prim vermeyin. Lütfen değişiklikleri okuyun, okutun ve ona göre kararınızı verin. Tüm Türkiye’nin, bu süreçte demokratik bir olgunluk için de hareket etmesini diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı. Kartepe Mevcut Muhtarlar Derneği Başkanı Mete Karakuş ve yönetim üyeleri, ilçelerinde yapılan hizmetler için Başkan Karaosmanoğlu’na teşekkür etmeyi ihmal etmediler. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.