Karaosmanoğlu, Kafkas Derneğini ağırladı
 Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, insanların hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma, dayanışma, saydamlık, katılım ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmek amacıyla Sivil Toplum Kuruluşlarıyla (STK) olan görüşmelerine Kocaeli Kafkas Kültür Derneği Başkanı Erdal Çatan ve yönetimiyle devam etti.

 

DAHA İYİ BİR KOCAELİ DAHA KATILIMCI BİR DEMOKRASİ

Öncelikli olarak hedeflerinin ortak paydaları ön plana çıkararak şehrimizi ve hemşehrilerimizi daha yaşanabilir kentte yaşatmak olduğunu belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Daha iyi bir Kocaeli, daha katılımcı bir demokrasi ile hemşehrilerimizin daha çok temsil edilmesidir. Sivil toplum kuruluşlarımız, demokrasiyi şehrimizin kılcal damarlarına nüfuz ettirecek kadar önemli bir oluşumdur” açıklamasını yaptı.

 

BEYİN GÜCÜNÜ VE GÖNÜL BİRLİĞİNİ GÖRMEKTEN MUTLU OLUYORUM

Etkin sivil toplum kuruluşları, kamunun kurumlarının daha etkili çalışmasına zemin hazırladığını vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, “Yeni ve nitelikli STK’ların kurulmasını çok önemsiyorum. Kentimizin geleceğini şekillendirmeye katkı sağlayacak beyin gücünü ve gönül birliğini görmek beni çok memnuniyet ediyor. Yaşadığımız yeri imar ve ihya ederken, iç farklılıklarımızı büyük bir bütünlüğe dönüştürebileceğimize inanıyorum” dedi.

 

ÇATAN, “DERNEĞİMİZİN 7 GÜN IŞIĞI YANIYOR”

Kocaeli Kafkas Kültür Derneği Başkanı Erdal Çatan’da ziyarette, gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında Başkan Karaosmanoğlu’na bilgi verdi. Abazaca ve Rusça dil kursları açtıklarını ifade eden Çatan, “Bu faaliyetimizi KO-MEK’le birlikte yürütüyoruz. Geleneksel halk oyunları konusunda çocuklarımıza verdiğimiz eğitimlerin yanı sıra SEKA Park’ta ki Kafkas Kültür Evi’nin ve derneğimizin 7 gün ışığı yanıyor” açıklamasını yaptı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’da, “Kafkas kültürümüz medeniyetimizin önemli bir nüvesidir” diyerek sözlerini tamamladı. Görüşme ülke ve dünyada ki gelişmelerin değerlendirilmesiyle tamamlandı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.