Karapapaklar Körfez’de Başkanlarını seçtiler
 Körfez Tütünçiftlik’te yer alan Çınar Park Otel Toplantı Salonu’nda yapılan Genel Kurula, Dünya Karapakak Türkleri Birliği’nin ülke genelinde ki il temsilcileri, yönetimleri ve birliğe yakınlıklarıyla bilinen konuklar yer aldı. Kalabalık katılımın gerçekleştiği Genel Kurul öncesinde birlikte yemek yenildi. Daha sonra kongreye geçildi ve 18 Mart Çanakkale Zaferi’de anılarak tüm şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Salonda yer alan tüm konuklara ve birlik üyelerine sembol olan Karapapak dağıtıldı.


Meclisler kurulacak

Genel Kurulda, Divan Başkanlığına Kafkas Üniversitesi Birlik Başkanı Profesör Doktor Ramazan Korkmaz, Dünya Karapapak Türkleri  Birliği Genel Sekreteri Selahattin  Tural, Birlik Kocaeli Temsilcisi Tazebey Yaşin ise divan üyeliğine seçildiler. Genel Kurul, Genel Sekreter Tural’ın okuduğu faaliyet raporlarının oylanmasıyla başladı. Raporlarda, İstanbul, Bursa, Kars ve Sivas, Kocaeli’de teşkilatlanmaların yapıldığı ve diğer illerde de yapılacağı belirtilerek, ‘’1 milyon 840 bin liralık faaliyet, yardım ve etkinliklere harcamalar yapılmıştır, bu büyük bir rakamdır’’ denildi. Konuşmalarda, 6 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu kurulacağı ve birliğe zarar verecek çalışmalarda, söylemlerde bulunanların kurula sevk edileceği, illerde 10 bölgede, 25’er kişilik meclislerin oluşturulacağı belirtildi.


Açık olarak yapılan oylamadan sonra Birlik Genel Başkanı seçilen Seyfullah Türksoy konuşmasında, ‘’Yeni yapılanmalar gerçekleşecek ve bunlarda gençlerle bayanlar yer alacak. Adriyatikten, Çin Seddine kadar bir hayalimiz var, çabalarımız sürecek.  Nerede bir Türk’ün acısı, sancısı varsa yüreğimiz orada olacaktır. Terekemeler hakkında yalan, yanlış şeyler biliniyor. Bir akadamik komisyon kurularak araştırma yapılmasını ve bunun her kese anlatılmasını sağlayacağız. Kavga ve polemik bizim işimiz olmamalı. 44-50 ilde yer alan Karapapak Türkleri’ni toplayarak, kucaklaşmamız lazım. Karpat akil adamlar birliği kuruldu, bu daha önceden de yapılmalıydı’’ dedi.




Yavuz Eyez’in kürsüde yaptığı birlik ve beraberlik konuşmasından sonra salonda bulunanlar el ele vererek birlik görüntüsü oluşturdular. Birlik Kocaeli Temsilcisi olan Tazebey Yaşin konuşmasıyla, yarın yapılacak olan Nevruz Bayramı’na her kesi davet ederek, katılanlara ve destekleyenlere teşekkür etti. Genel Kurul, birliğe hizmet veren temsilci ve yöneticilere plaket verilmesi, kalpak giydirilmesinden sonra bitirildi.


Seçilen Listede Yönetimde şu isimler yer aldı:

Seyfullah Türksoy, Aytekin Özen, Hikmet Karaboğa, Erkan Koçali, Selahattin Duran, Hikmet Eren,  Özdemir Polat, Orhan Çerkez, Aytekin Aydın, Zekeriya Kutlucan, Mustafa Özmen, Hayati Akbaba, Yavuz Bozkurt, Orhan Aras, Taner Sarıçayır, Mevlüt Oruçoğlu, Yahya Demirkol.

Birlik Denetim Kurulunda da şu isimler yer aldı:

Orhan Yaşar Şenay, Süreyya Köksal, M etin Mehralioğlu.

Kongrede ayrıca aralarında profesör, doktor, iş adamı olan 30 kişilik Karpat Yüksek İstişare Kurulu, 32 kişilik Karpat Türk Dünyası Akil Adamlar Konseyi seçildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.