Katırcıoğlu, “Evet” Her Yerdeyiz
 Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı (KEFEK) ve Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Yeni Anayasa değişikliğiyle Meclis bir gecede kapatılır iddialarını sert bir dille eleştirdi. Katırcıoğlu, bu iddiaları ortaya atanlara, "İnsan biraz araştırır. Asıl mevcut 82 Anayasası ile cumhurbaşkanı tek taraflı Meclis'i feshedip, seçime götürebilir" dedi.

 

“YALAN VE MAKSATLI ŞEKİLDE MUHALEFET YAPILIYOR”

AK Parti Kocaeli Milletvekili Katırcıoğlu, İzmit programları kapsamında Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş ile İzmit’in Kadıköy, Mehmet Ali Paşa, Alikahya Karadenizliler ve Topçular mahallelerinde ev toplantılarında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatarak, neden “EVET” verilmesinin gerektiğini bir kez daha vurguladı. Anayasa maddelerinin yalan ve maksatlı bir şekilde muhalefet tarafından vatandaşa yanlış aktarıldığını da vurgulayan Katırcıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “En son geçenlerde duydum, gülme krizine girdim. Neymiş, 'Bu Anayasa geçerse Cumhurbaşkanı lokantaları ve muhtarları kapatacakmış. Bu saçmalıktan ve yalanın ve iftiranın artık hangi noktalara geldiğini göstermiştir.”

 

“ESKİ TÜRKİYE NEREDEYDİ, BUGÜNKÜ TÜRKİYE NEREDE”

16 Nisan’da halkımızın önüne gidecek halk oylamasının kuvvetler ayrılığının ötesinde uzlaşmayı da sağlayacağını belirten Katırcıoğlu, “Yani bu paket geçerse, Cumhurbaşkanı artık Meclis'i tek taraflı feshedemez. Eğer böyle bir şey düşünürse, kendisi de istifa etmek zorundadır. Bu ve benzeri, çok ciddi anlamda bir sürü konu var. Bakınız 15 sene önceki Türkiye'ye geri dönelim. Eski Türkiye neredeydi, bugünkü Türkiye nerede?” diyerek sözlerini tamamladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.