KAYBEDİYORUZ, ARAMIYORUZ
 Unutkan ve kaybettiğini aramayan bir toplum olduğumuz için de yalnızca bir muhtarlıkta çok sayıda kimlik birikmesine rağmen arayan olmuyor.

Kocaeli’nin Körfez İlçesi’ne bağlı Tütünçiftlik Çamlıtepe Muhtarı Mehmet Işık, bir ayda 20’ye yakın nüfus cüzdanının biriktiğini ve arayan soran olmayınca ilgili makamlara gönderdiğini söylüyor. Işık, Türk halkının en çok nüfus cüzdanı ve otobüs kartı kaybettiğini, ya da bir yerde unuttuğunu ifade ederek, ‘’Bulunan kartlar muhtarlığa ya da zabıtaya gönderiliyor. Çok az sayıda vatandaş muhtarlığa gelerek kaybettiği kimliğini arıyor. Bazen tesadüfen muhtarlığa uğrayan bir yakını tanıyor ve kimliği alıyor. Aksi halde her ay avuç dolusu kimlik ve kart birikiyor’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.