Kefken  Adasında Temizlik Seferberliği

Kandıra Kaymakamlığı ve Kandıra Belediyesi’nin  “Temiz Çevre Temiz Kandıra”  etkinlikleri kapsamında gelecek nesillere daha temiz bir çevre bilinci aşılamak amacıyla önemli bir projeye imza attı. Temizlik seferberliği çerçevesinde 100 öğrenci ellerine aldıkları çöp poşetleri ve eldivenleri ile Kefken Adasında temizlik yaptı.

BAŞKAN ADNAN TURAN’DAN ÖRNEK DAVRANIŞ

Ada İskelesinden  start verilen çevre temizliği etkinliğinde temizlik malzemelerini eline alan Başkan Turan, öğrenciler ile birlikte yaklaşık 52 dönümlük ada çevresini dolaşarak sahil ve ormanlık alanların temizliğini gerçekleştirdi.

Kefken Adasında düzenlenen temizlik kampanyasına Kandıra Kaymakamı Mehmet Ünal, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, Kocaeli Üniversitesi Kandıra MYO Müdürü Doç. Dr. Ümit Alnıaçık, Kandıra İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Özkan, Kandıra Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Bülent Uysal, Mal Müdürü Feride Aslan, Kefken Liman Başkanı Yakup Koca, Kefken Mahalle Muhtarı Z. Abidin Ekrem, Sosyal Yardımlaşma Müdürü Aynur Güldiken, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Dursun, Kandıra İSU Şube Müdürü Hakan Kocatürk, KBB Park ve Bahçeler Kandıra Sorumlusu Ercan Öztürk, KGM Cebeci Tahlisiye İstasyon Reisi Özkan Sevilmiş, Kandıra İş Bankası Şube Müdürü Serkan Geçgen, Kandıra Anadolu Lisesi, Kandıra Anadolu Teknik Lisesi, Meslekî ve Teknik Eğitim Merkezi Öğretmenleri ve çok sayıda öğrenci ile belediye personeli katıldı.

Yapılan çevre temizliğinin ardında açıklama yapan Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, başta Kefken Adası olmak üzere doğayı korumak için ellerinden gelen her türlü gayreti göstereceklerini söyledi. Başkan Turan, "Bu görmüş olduğunuz sahil, bu görmüş olduğunuz çevre, dünyanın hiçbir yerinde yok. Adanın kuzeydoğu tarafında küçük ama bir o kadar da güzel bir plaj bulunmakta, temizliği yaptığımız adanın etrafında Cenevizliler ve Romalılar Dönemi’nden kalma tarihi eserler de mevcut. Yaklaşık 52 dönümlük bir araziye sahip olan adanın etrafındaki temizlik seferberliğimizi yaklaşık 2,5 saat kadar bir sürede bitirmiş olduk. Bu küçük ama şirin adamızda Cebeci sahili ve Kefken sahilini izlemek bir başka keyif veriyor insana. Bizler bu güzelliği sadece gelecek turistler için değil, aynı zamanda kendi geleceğimiz için de temiz tutmak zorundayız." ifadelerini kullandı.

Temizlik seferberliğinin sona ermesiyle Kandıra Belediyesi tarafından Kovanağzı, Bağcılar Belediyesi’ne bağlı Sosyal Tesislerde temizlik elçilerine ikramlarda bulunuldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.