KGS'den sonra OGS de kalkıyor.
Yıldırım, Yüksek Hızlı Tren ile İstanbul-Ankara arasındaki yolcu taşımacılığı payının yüzde 78 seviyesine çıkacağını belirtti. Yıldırım, ayrıca, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. 

"HGS'LER VATANDAŞLARIN EVİNE GÖTÜRÜLECEK" 

Ulaştırma, Denizcilik ve 
Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gebze-Köseköy Yüksek Hızlı Tren Hattı çalışmalarını incelemek için Kocaeli'nin Körfez İlçesinde bulunan Yarımca şantiyesine geldi. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Yıldırım, otoyollardaki OGS sisteminin zamanla kaldırılacağını ifade ederken, PTT'nin bu konuda destek vereceğini ve HGS'leri vatandaşların evlerine kadar götürüp teslim edeceklerini söyledi. 

Otoyollarda ulaşımla ilgili bir sıkıntı olmadığını anlatan Yıldırım, şöyle konuştu: 

"KGS vardı bunu kaldırdık. Şimdi Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ve OGS var. Zaman içerisinde bunun HGS lehine değişmesini istiyoruz. Çünkü HGS daha pratik, temini daha kolay, maliyeti daha düşük. 

PTT bu konuda gerekli desteği verecek. İcabında vatandaşlarımızın evine kadar götürülüp HGS teslim edilecek. OGS hemen birdenbire kalkmayacak ama zaman içerisinde teşviklerle tek sisteme geçmeyi hedefliyoruz. Çünkü iki sistemin bir takım mahzurları olabilir diye düşünüyoruz." 

Öte yandan Hızlı Tren Hattı'nın tamamlanmasıyla Ankara-İstanbul arısındaki yolcu taşımacılığı payının yüzde 78 seviyesine çıkacağını ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu: "Bu hattın tamamlanmasıylı birlikte Ankara-İstanbul arasındaki yolcu taşımacılığının payı yüzde 10'dan yüzde 78 seviyelerine çıkacak. Bu da Kocaeli-İzmit güzergahında kara yollarındaki yükün büyük bir kısmı, özellikle yolcu taşımacılığında demiryoluna kaymış olması demektir."
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.