Körfez Belediyesi Yaraları Sarıyor

Belediye hizmetlerinin yanı sıra, vatandaşa dokunan hizmetleri de hayata geçiriyor

Körfez Belediyesi, depremin üzerinden 1,5 ay gibi süre geçmesine rağmen yaraların sarılması için var gücüyle bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Belediye hizmetlerinin yanı sıra, vatandaşa dokunan hizmetleri de hayata geçiriyor. 6 Şubat’ta yaşanan ve asrın felaketi olarak nitelendirilen deprem sonrasında Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, beraberinde 100’e yakın Körfez Belediyesi personeli ile Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesine gitmişti.

HER NOKTADA YER ALDI

Genel Merkez tarafından burada görevlendirilen Başkan Şener Söğüt, ilk olarak belediyecilik hizmetlerinin aksamaması için var gücüyle çalıştı. İlçe belediyelerinin ayağa kalkma sürecinde Körfez Belediyesi ulaşımdan lojistiğe, gıda dağıtımından temizlik işlerine kadar birçok görevi üstlendi. Özellikle bölgeye ulaşan yardımların dağıtımı noktasında Dilovası ve Darıca Belediyesi ekipleri ile birlikte önemli bir görev üstlendi.

DESTEK ARTARAK BÜYÜDÜ

İlk günden itibaren Körfez’den 35 tır yardım bölgeye gönderildi. 1,5 aylık süreçte 200 personel de bölgede yaraların sarılması için görev yaptı. Körfez Belediye Meclisi’de bölge için 2 milyon TL’lik yardım yapılması kararı alınırken, diğer desteklerle beraber bölgeye yapılan yardım 6 milyon TL’yi geçti.

ÇOCUKLAR İSTEDİ, PARK YAPILDI

Dulkadiroğlu Belediyesi ile kardeş belediye de olan Körfez Belediyesi, bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda çadır kentlerde çocukların eğlenmesi için çocuk oyun parkları oluşturdu. Bölgeye gönderilen iş makineleri ile depremin izlerinin ortadan kaldırılması için enkaz kaldırma çalışmalarına destek verilirken, konteynır kent oluşturulmak için de çalışmalar başladı.

PAZARCIK’A KOCAELİ ÇARŞISI

Darıca ve Dilovası Belediyesi ile birlikte 130 konteynırlık kent için altyapı tamamlanırken, hızlı bir şekilde tamamlanarak da vatandaşların kullanımına açılacak. Ayrıca Pazarcık ilçesinde de 30 konteynırlık Kocaeli Çarşısı kuruluyor. Başkan Söğüt, “Depremde hasar gören dükkanlar ve iş yerleri ile alakalı da kuracağımız 30 konteynırdan oluşan Kocaeli Çarşısı’nda çalışmalar devam ediyor” dedi.

KARDEŞLİK ÇADIRI KURULDU

Ayrıca bölgede vatandaşlar için Ramazan ayı boyunca Kardeşlik İftarı Çadırı kuruldu. 1.500 kişilik iftar, 1,500 kişilik de sahurluk ikramı depremzede vatandaşlara veridi. Çocuklar gülsün diye de Ramazan ayı boyunca bölgede etkinlik alanları oluşturuldu. Başkan Şener Söğüt de ilk gün bölgedeydi; iftar sofrasında vatandaşlarla birlikte oturdu, orucunu açtı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817