Körfez’de açıktan tütün ve Sigarayla yasal mücadele başladı
 Yasal olarak yasak olan bu faaliyette bulunan işyeri ve tezgah sahipleri hakkında 5 bin liraya kadar para cezası verilebilecek ve hakkında ayrıca yasal işlem yapılacak.

Konuyla ilgili olarak bilgi veren İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Aydın, alınan karar sonrasında başlatılan uygulama ile bugüne kadar 5 işyeri hakkında işlem yapıldığını, 150 kilo tütün ürününe de el konulduğunu söyledi. Aydın, belediye, emniyet ve ilçe tarım müdürlüğünüm ortaklaşa olarak başlattığı uygulama ile bu yasağa uymayan işyerlerinin ve seyyar tezgahların denetlenmeye başladığını söyledi.

Yapılan açıklamaya göre, kurulan denetleme ekipleri, ilçede açıktan tütün ve tütün ürünleri satan, sarma sigara satan ve tek sigara satanları tespit ederek, ellerindeki mallara el koyacak ve haklarında yasal işlem başlatacak. Bu yasal işlem sonrasında da, 50 kilo için 250 lira, 100 kilo için 500 lira, 250 kilo için 1500 lira, 250-500 kilo arası için 3 bin lira, 5 bin kilo için ise 5 bin lira para cezası uygulanacak. Denetimler, bu tür ürünleri satan işyerlerinin yanı sıra, kurulan pazarlarda ve sayyar tezgahlar üzerinde yapılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.