Körfez’de aşıklar gecesi
 Vakfın, Tütünçiftlik Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nde ki merkezinde düzenlenen etkinliğe, aynı çatı altında yer alan dernek başkan ve yöneticileri de katıldılar.

Vakıf Başkanı Mehmet Irak, ilçede ve sonra da ülkede birlik ve beraberliğin sembolü olacaklarını ve benzeri etkinliklerle kültürel mirasları yaşatmayı sürdüreceklerini söyledi. Irak, Türk kültürünün sembollerinden olan aşıklar geleneğinin de unutturulmaması gerektiğini ifade ederek, ‘’Etkinliklerimiz daha değişik kültürel faaliyetler ve Ramazan ayında da gıda yardımlarıyla sürecektir’’ dedi.

Aşık Ercan Şimşekoğlu ve Aşık Gökmen Dursunoğlu’nun karşılıklı atışmaları ve sazlarıyla coşan konuklar, unutulmaz bir gece yaşadılar. Geceye katılan konuklar arasında, Dünya Karapapak Türkleri Birliği Kocaeli Temsilcisi Tazebey Yaşin, Körfez Azerbaycan Kültür ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Turgut Caferoğlu, Kocaeli Kantinciler Dernek Başkanı Ali Can Kazgan, Kars Akçakale Köyü Dernek Başkanı Taner Sarıçayır, Kars Dikme Köyü Dernek Başkanı Arif Dündar, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hayati Aydın ve çok sayıda davetli katıldı. Katılan davetlilere Kars yöresine ait çeçil peyniri, kaşar kars tereyağı ve kaymak ikramları yapıldı. 





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.