KÖRFEZDE ÖĞRETMEN AÇIĞI YOK
 İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okudan, yaşanan soruşturma dönemine rağmen Körfez’de geçen yıla oranla daha az sayıda sözleşmeli öğretmen alındığını ifade ederek, ‘’Halen 1588 kadrolu öğretmenimiz var ve 101 öğretmenle de sözleşme yaptık. Geçen yıl daha fazla sayıda sözleşmeli öğretmen almak zorunda kalmıştık. Öğretmen açığımız olmadığı gibi, derslik sayısı olarak da yeni eğitim dönemine açık olmadan girdik’’ dedi.

Tekli eğitim olacak

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okudan, 2017-2018 eğitim döneminde Körfez’de ikili eğitim yapan okul kalmayacağını ifade ederek, ‘’Yarımca Mimar Sinan Mahallesi’nde yer alan Mimar Sinan İlköğretim Okulu’nun eski binası yıkılacak ve 30 derslikli yeni bina yapılacak. Hereke Nuh Çimento İlköğretim Okulu’nda da bir bölüm öğrenci değişik okullara kaydırılacak ve ilkokul ile ortaokul ayrılacak. Bu bölgede yapılan İmam Hatip Okulu’da eğitime başlayınca öğrenci sayısı dengelenecek ve seneye ilçedeki bütün okullar tekli eğitime geçmiş olacak’’ dedi.

Açığa alınan 85 kişi

Körfez İlçesi’nde, yapılan soruşturmalar kapsamında 85 öğretmenin açığa alındığı, bunlardan 63’ünün meslekten ihraç edildiğini, 22 öğretmenin ise tedbirli olarak açıkta beklediği öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.