banner3047

Körfez’de Tabela Kirliliğine Son Veriliyor

Körfez Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı Trafik ve Çevre Amirliği ekipleri,ilçe sınırları içinde yer alan reklam tabelaları ve duyuru levhalarını yerlerinden kaldırıldı.Körfez Belediyesi zabıta ekipleri, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve Karayolları Trafik Yönetmeliği gereği; ilçe genelindeki amacına uygun olarak dikilmeyen yaklaşık iki yüz reklam tabelasını kaldırarak görüntü kirliliğine son verdi.Körfez’in cadde, sokak ve bulvarlarının yanı sıra karayolları üzerinde yapılan çalışmalarda; trafikte görüş açısını ve yayaların geliş geçişlerini engelleyen yön ve reklam amaçlı olarak konulmuş tüm tabelalardan arındırıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Körfez Belediyesi Zabıta Müdürü Cumali Gündoğdu “Gelişi güzel asılan tabelalar görüntü kirliliğinin yanı sıra,yolun görüş açısını da kapatıyor.Bu durum trafik güvenliğini de olumsuz etkiliyor.Körfez  genelindeki yönetmeliğe aykırı ve görüntü kirliliği oluşturan tabelaların kaldırılma işleminin en kısa sürede tamamlayacağız.” dedi.Gündoğdu daha güzel bir kent için çevre denetimlerinin aratarak devam edeceğini belirtti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.