banner2779
banner2752
banner2750

Körfez'li Bilim İnsanı Canan Dağdeviren Evlendi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Körfez İlçe eski başkanı Cavit Dağdeviren'in bilim insanı kızı Canan Dağdeviren, Seher-Hüseyin Mercan çiftinin ABD’de yaşayan oğulları Murat Devrim ile hayatını birleştirdi. Massachusetts Institute of Technology’de Medya Sanatları ve Bilimleri alanında LG Kariyer Geliştirme Profesörlüğünü yürüten Canan Dağdeviren, 14 Haziran’da ABD’de düzenlenen törenle dünya evine girdi.

CANAN DAĞDEVİREN KİMDİR?

Canan Dağdeviren, Türk fizik mühendisi, Harvard Üniversitesi’nin Genç Akademi üyeliğine (Junior Fellow of Harvard) seçilen ilk Türk. İlk ve orta eğitimini Kocaeli’nde yaptı. 2007’de Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Sabancı Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği programındaki yüksek lisans eğitimini 2009’da tamamladı. Aynı yıl Fulbright bursu kazanarak UIUC’da Malzeme Bilimi ve Mühendisliği bölümünde doktora eğitimine başladı. Bu süreçte esnek ve katlanabilir, deri üstüne yapıştırılabilir veya giyilebilir elektronik aletler üzerine çalışmalar yaptı. Medikal teknoloji alanında çalışarak pilsiz çalışan giyilebilir bir kalp çipi (PZT MEH) ve cilt kanserini teşhis eden bir cihaz geliştirdi. Forbes’in 30 Yaş Altı Bilim İnsanı listesinde de yer aldı.
Başarıları: Forbes dergisinin ‘30 yaşından küçük 30 bilim insanı’ listesine girdi. Harvard Üniversitesi’nin Genç Akademi üyeliğine (Junior Fellow of Harvard) seçildi. MIT Technology Review’un her yıl derlediği 35 Yaş Altı Mucitler listesinde yer aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751