KÖRFEZLİ MUHTARLARDAN  BOZDAĞ'A DİLEKÇE
  Dilekçede, hayvan yetiştiricilerini büyük zararlara sokan hırsızların, serbest kalmaları, ya da kısa süreli yatmalarının cesaret verdiği belirtildi.

Körfez Yukarı Hereke Muhtarı Yusuf Öner tarafından hazırlanan dilekçe, Körfez Muhtarlar Derneği’nde imzaya açıldı. 36 köy ve mahalle muhtarı tarafından imzalanan dilekçe, daha sonra da Körfez Ticaret Odası’nda konuşma yapan Bakan Bozdağ’a verildi. Hazırlanan dikekçe de, Körfez’in köylerinde yetiştiricilere büyük zararlar veren hayvan hırsızları şikayet edilerek, ‘’Bizler Körfez’in muhtarlarıyız ve büyükşehir olduğumuz için köylerimiz mahalle olarak anılmaktadır. Ancak mahallelerin çoğu orman köyüdür. Burada da besicilik yapan insanların, ırkların korunması amacıyla yetiştirdikleri hayvanlar, dışardan gelen bazı şahıslar tarafından uyutularak yakalanmakta ve kesilip, kasaplara satılmaktadır. Halkımız bu nedenle büyük zarar görmektedir. Konuyu ilettiğimiz ilgili makamlar da delil istemektedir. Suçüstü yakalanan zanlılar ya adliyede serbest kalmakta, ya da tutuklandıktan sonra 2 ay yatıp, çıkmaktadır. Hayvan hırsızlığının önü bir türlü kesilememektedir. Bu hususta gerekli önlemlerin alınmasını ve cezaların caydırıcı hale getirilmesini istiyoruz’’ denildi.


Yine aynı dilekçede, borçlar kanununda düzenleme yapılması istenerek, ‘’Alacaklı olanlar, alacaklarını tahsil edemiyorlar. Borçlular, mallarını başkalarının üzerine devrettiği için icra işlemi de yapılamamaktadır. Borçlunun malını kaçırmasına engel olunması ve alacaklının tahsiline olanak veren düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz’’ denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.